Τις πιστεύεις ακόμα: 5 ιστορικές αλήθειες που είναι μεγάλα ψέματα


Η αλήθεια είναι ότι τα fake news δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στη ζωή μας. Υπήρχαν πάντα σε τέτοιο βαθμό που κάποια να θεωρούνται ακόμα και σήμερα «ιστορικές αλήθειες»
Βρες ένα σύννεφο γιατί κάτι μας λέει ότι θα πέσεις μόλις διαβάσεις ότι και τα 5 αυτά ιστορικά γεγονότα, είναι πιο ψεύτικα και απ’ το τέρας του Λόχνες.

Στο σχολείο, σε συζητήσεις, στην τηλεόραση, το μόνο βέβαιο είναι ότι και τα 5 που θα διαβάσεις τώρα τα είχες ακούσει και μπορεί να πίστευες, (ίσως και να πιστεύεις ακόμα) ότι είναι μεγάλες ιστορικές αλήθειες.

Ε, λοιπόν δεν είναι:

Α: Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήταν κακός μαθητής

Το ‘χεις ακούσει ότι δεν ήταν καλός μαθητής και ότι απέτυχε μάλιστα και στα μαθηματικά. Πάμε στον επόμενο φίλο. Δεν ισχύει τίποτα απ’ τα δυο φυσικά…

Β: Ο Σαίξπηρ δεν έγραψε την ιστορία του Αμλετ

Ο θρύλος προϋπήρχε, ενώ γύρω στο 1200, ο Δανός συγγραφέας Σάξο Γραμμάτικους διέδωσε την ιστορία με τίτλο «Η ζωή του Αμλετ» (και πλοκή πανομοιότυπη με αυτή του διάσημου σαιξπηρικού έργου). Η διαφορά με τον ήρωα του Σαίξπηρ είναι ότι στο έργο του Γραμμάτικους, λέγεται Amleth, ενώ σε αυτό του Σαίξπηρ, υπάρχει ένας μικρός αναγραμματισμός στο όνομα, που έχει γίνει Hamlet.

Γ: Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ δεν έκοψε το αυτί του
Χωρίς άλλα σχόλια…

Δ: Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι

Εχμμμμ, δεν φαίνεται! Τόσο απλά…

Ε: Ο Αδάμ και η Εύα δεν έφαγαν μήλο

Εδώ τα σχόλια περιττεύουν. Αν το πίστεψες, ένα ζητηματάκι υπάρχει, οπότε είναι λίγο δύσκολο να σε πείσουμε ότι δεν ισχύει! Και μπράβο σου…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ