5 καμένα αστεία του Σεφερλή με τα οποία γέλασαν ακόμα και οι εχθροί του

Είναι αμφιλεγόμενος- δεν το συζητάμε. Η μισή Ελλάδα γελάει μαζί του και η άλλη μισή ακούει τα αστεία του και τραβάει τα μαλλιά της από τα νεύρα. Η μισή Ελλάδα τρέχει να τον δει στις παραστάσεις που ανεβάζει και η άλλη μισή θα πλήρωνε πολλά λεφτά για να μην ξανακάνει ποτέ παράσταση.

Τον Μάρκο Σεφερλή το αγαπάς ή τον μισείς. Μέτρια αίσθηση δεν σου αφήνει. Το χιούμορ του δε μπορείς να το καταλάβεις από χιλιόμετρα. Είναι τόσο… Ας μην πάρουμε θέση. «Κρύο» θα έλεγε κάποιος, «χαρακτηριστικό» θα έλεγε κάποιος άλλος, «που μοιάζει αδύνατο να κοπιαριστεί».

Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς πρέπει να το παραδεχθείς: είναι μια χιουμοριστική κατηγορία από μόνος του. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από μια σειρά από αστεία του που- όσο καμένα και τελειωμένα και αν είναι- ακόμα και οι εχθροί του γέλασαν, ακόμα και οι εχθροί του τα αναπαρήγαγαν στις παρέες τους.

Ποια είναι αυτά;

Το «θα μιλήσεις σκουλήκι» του «Ταξίαρχου Θεοχάρη»

Γιατί εδώ που τα λέμε η μίμησή του ως Ταξαρχος Θεοχάρης είναι ο ορισμός της all time classic μίμησης. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, στο ίντερνετ θα υπάρχουν βιντεάκια του ορίτζιναλ Θεοχάρη από το «Καλημέρα Ζωή» και αυτά του Σεφερλή και κανείς δεν θα θυμάται τι προέκυψε πρώτα.

Το «αχα, καλό, ε;» του «Βλάσση»

 

Υπάρχουν παιδιά που ήταν αγέννητα όταν ο Σεφερλής είπε το «αχα, καλό, ε;» προσποιούμενος τον τσιγγάνο Βλάσση. Πλέον, αυτά τα παιδιά είναι ενήλικα (ναι, όντως: νιώσε γέρος) και αναπαράγουν στις παρέες τους αυτή την κλασική καμένη ατάκα του Σεφερλή χωρίς να ξέρουν καν ότι είναι του Σεφερλή! Ναι. Κι όμως…

Ο…  «σπασοκλαμπάνιας»

«Ναι; Με ακούτε; Ναι; Με ακούτε; Ο Σπασοκλαμπάνιας είμαι». Ο ορισμός της εκνευριστικής ατάκας, στο λεξικό δίπλα από την λέξη «εκνευρισμός» πρέπει να μπει αυτή η έμπνευση του Σεφερλή. Κι όμως όλοι την επανέλαβαν εμμονικά και όλοι έσπασαν πλάκα με αυτήν. Όλοι!

Τα CineNea του

 

Αληθινά εμπνευσμένο σκετσάκι, αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ο… «Μπακουρογιαννόπουλος», ο κριτικός κινηματογράφου με το μουστάκι και τα γυαλιά που υποδυόταν ο Σεφερλής (μιμούμενος φυσικά τον Μπακογιαννόπουλο), χάριζε σούπερ γέλιο και ειδικά εκείνα τα σημεία που κάποιος τον κούρδιζε για να συνεχίσει!

Απόλαυση.

Τα trailer ταινιών…

Εδώ όλη η Ελλάδα είχε πέσει κάτω από τα γέλια. Όποιος λέει πως δεν κρατούσε την κοιλιά του κάθε φορά που ο Σεφερλής παρουσίαζε το trailer μιας καμένης ταινίας, ο τίτλος της οποίας προέκυπτε από ένα καμένο λογοπαίγνιο, λέει προφανέστατα ψέματα.

Αναγκαστικά θα αδικήσουμε πολλά, αλλά δυο χαρακτηριστικά ήταν το «ο γύρος του θανάτου»…

 

…και το «το γιώτα τσέλιγκα»!

 

Α-χα, καλά, ε;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here