Εκλογές 2019 – Βαρουφάκης απαντά στον Τσίπρα: Έκανα κι εγώ λάθος που τον εμπιστεύτηκα


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένα από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, το βράδυ της Τρίτης. Η φράση «ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη και την πλήρωσα» δεν έμεινε αναπάντητη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την ίδια συχνότητα, «απάντησε» στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας με… ειρωνεία πως «για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό». Η θυελλώδης συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ: Ο εκνευρισμός, οι σπόντες και οι…

«Κι εγώ έκανα λάθος επιλογή, που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει «στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» και τη «συνθηκολόγηση», όπως είπε.

«Δηλώνει αφελής, σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι αφελής» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως τον έστειλε να κάνει τη ρήξη αλλά υπαναχώρησε. «Ήξερε πολύ καλά τι κάναμε. Κατεβήκαμε στον ελληνικό λαό με τη θέση πως προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα».

Σημείωσε δε ότι η παροχή Τσίπρα ότι ήταν αφελής, αποδεικνύει την ενοχή του.

Στην ερώτηση αν νιώθει να έχει μετανιώσει για κάτι, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι μετανιώνει γιατί «εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα» αλλά και γιατί «έδωσα ευκαιρία στους δανειστές, υπογράφοντας τη «γέφυρα» για 4 μήνες καλή τη πίστει για να διαπραγματευτούμε έντιμα, όταν εκείνοι δεν είχαν κανέναν στόχο να το κάνουν αυτό και όταν ο πρωθυπουργός αντί να χρησιμοποιήσει εκείνο το 4μηνο για να προετοιμάσουμε τη ρήξη, προετοίμασε τη συνθηκολόγηση».

Μιλώντας ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «χαμένη ψήφος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι αριστερός το βράδυ του δημοψηφίσματος», τόνισε.

Εξηγώντας το γιατί είναι «χαμένη» η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε: «Έχουμε έναν πολύ κακό εκλογικό νόμο. Η αριθμητική του λέει το εξής: αν δεν θέλεις αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη πρέπει το ΜέΡΑ25 να μπει στη Βουλή. Όποιος θέλει να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ25».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ