Tips για ένα πανέμορφο και λειτουργικό γραφείο


Τέσσερις προτάσεις για ένα λειτουργικό γραφείο σπιτιού. Ιδέες διακόσμησης σχετικά με το φωτισμό,την καρέκλα,και το στυλ του γραφείου.

Πολλές φορές η δημιουργία ενός λειτουργικού γραφείου στο σπίτι καταλήγει να είναι από τις τελευταίες εργασίες στη λίστα μας. Οι περισσότεροι προτιμούν να βγάλουν το έργο εξ ολοκλήρου από του μυαλό τους, παρά να αντλήσουν ιδέες και να σχεδιάσουν βήμα-βήμα τον χώρο. Η παραμέληση αυτού του δωματίου, όπως και να έχει, είναι λάθος.

Τα γραφεία του σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι βαρέτα, καθώς υπάρχουν κάποιες φορές που εργαζόμαστε από το σπίτι. Επομένως, μπορεί να γίνουν ένα εργαλείο που αυξάνει την παραγωγικότητά μας.

Εάν, λοιπόν, είστε έτοιμοι να δώσετε στο γραφείο σας μια ευκαιρία ανανέωσης, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες. Έχουμε συλλέξει τις πιο πρακτικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός όμορφου και ταυτόχρονα λειτουργικού γραφείου. Να είστε σίγουροι ότι με τις παρακάτω προτάσεις, το γραφείο σας θα γίνει το αγαπημένο σας δωμάτιο στο σπίτι.

#1 Καρέκλα γραφείου

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι την καρέκλα του γραφείου την βάλαμε πρώτη στη λίστα. Απλώς, σκεφτείτε με αυτόν τον τρόπο: Η καρέκλα του γραφείου είναι εκεί που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2013 από την Etrogon (γνωστή εταιρεία παραγωγής επίπλων γραφείου), οι εργαζόμενοι – και ειδικά οι Αμερικάνοι- είναι επιρρεπείς σε συνεδριάσεις έως και 13 ώρες την ημέρα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα του γραφείου είναι σωστά τοποθετημένη στο σώμα σας. Αν δεν βρίσκεται σε σωστή θέση, τότε μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμο πόνο και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Το καλύτερο είναι να επενδύσετε σε μια καρέκλα με αρκετές επιλογές προσαρμογής. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ψάξετε για μια καρέκλα που σας επιτρέπει να καθίσετε άνετα με ίσους ώμους, προσφέροντας άφθονη στήριξη της οσφυϊκής χώρας.

Αφήστε το προσωπικό σας στυλ να λάμψει προσθέτοντας συμπληρωματικά καθίσματα στο χώρο. Σκεφτείτε να προσθέσετε μια καρέκλα ή δύο απέναντι από το γραφείο σας, τα οποία θα σας επιτρέπουν να υποδεχτείτε τους επισκέπτες. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μια καρέκλα και μια βιβλιοθήκη με στυλ σε μια γωνιά του δωματίου.

#2 Προσθέστε άφθονο φωτισμό

Είναι αυτονόητο ότι αν σχεδιάζετε να εργάζεστε για πολλές ώρες, χρειάζεστε αρκετό φως για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κουραστούν τα μάτια σας. Για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα τύπων φωτισμού για να γεμίσετε κάθε γωνιά του δωματίου. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας φωτεινών πηγών, σας δίνει περισσότερο έλεγχο της ατμόσφαιρας του δωματίου.

Το απαραίτητο λαμπατέρ στο γραφείο πρέπει να εστιάζει τη δέσμη φωτός πάνω στο χώρο εργασίας και να έχει μεγάλο, σπαστό βραχίονα για να μπορεί να ρυθμιστεί στη σωστή κάθε φορά θέση. Βέβαια, εκτός από το λαμπατέρ, πρέπει να υπάρχει και ένα άλλο φωτιστικό για τον υπόλοιπο χώρο. Καθώς η αντίθεση ανάμεσα σε σκοτάδι και φως καταπονεί τα μάτια.

#3 Οργάνωση

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην παραγωγικότητα από ένα γραφείο που είναι κρυμμένο κάτω από ντοσιέ και διάφορα φυλλάδια. Γι’ αυτό καλό θα είναι να θέσετε μερικά οργανωτικά συστήματα, και θα ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αγορές, καθίστε και σκεφτείτε τα αντικείμενα που πρέπει να αποθηκεύσετε. Ο φόρτος εργασίας σας είναι ως επί το πλείστον με γνώμονα τα έγγραφα ή χρειάζεστε χώρο για να στοιβάζετε αντικείμενα πιο ογκώδη (πχ. είδη τέχνης);

Στη συνέχεια, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τις οργανωτικές σας ικανότητές. Είστε το είδος του ατόμου που μπορεί να κρατήσει ανοιχτά ράφια που φαίνονται τακτοποιημένα ή θα προτιμούσατε να κρατάτε την εσωτερική λειτουργία του γραφείου σας κρυμμένη;

Μόλις έχετε μια σταθερή ιδέα για το είδος της οργάνωσης που χρειάζεστε, κάντε μια έρευνά. Ψάξτε για αντικείμενα που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό, τις διαστάσεις του δωματίου και την αισθητική σας.

#4 Προσωπικό στυλ

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο: το γραφείο χρειάζεται μια υγιή δόση προσωπικότητας. Θα πρέπει να κάνετε τον χώρο να αισθάνεται δικό σας, γι’ αυτό προσθέστε πολλές προσωπικές πινελιές. Με αυτό τον τρόπο θα περνάτε πιο ευχάριστα τον χρόνο σας στο γραφείο.

Εδώ, η παλέτα χρωμάτων είναι το πιο ισχυρό εργαλείο σας. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά του εσωτερικού σχεδιασμού είναι ότι ένα φρέσκο χρώμα είναι ο καλύτερος τρόπος να για να ανανεώσετε ένα χώρο. Επιλέξτε ένα χρώμα που σας αρέσει, ακόμα κι αν είναι λίγο έξω από το όρια, και στη συνέχεια επιλέξτε τολμηρές χρωματικές πινελιές σε διάφορα διακοσμητικά του γραφείου.

Μην φοβάστε να προσθέσετε μια στο δωμάτιο υφάσματα, κουβέρτες, και μαξιλάρια. Κοσμήστε τους τοίχους με πρωτότυπα έργα τέχνης, και τοποθετήστε στο χώρο μερικά μερικά διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτά τα μικρά αισθητικά κομμάτια είναι οι τέλειες προσθήκες για τα ράφια σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ