9+1 μεγάλες αλήθειες που μαθαίνεις μέσα σ’ ένα ταξί


Σκέψου- απλά σκέψου το: τι νόημα θα είχε αν έμπαινες απλά σε ένα ταξί και πήγαινες από το ένα μέρος στο άλλο, πληρώνοντας το αντίτιμο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής να μην αντάλλαζες ούτε μία κουβέντα με τον οδηγό;

Θα έχανε όλη τη γλύκα του και το «ταξίδι» θα έμοιαζε με καταναγκαστικά έργα. Επίσης, θα έχανες την ευκαιρία να μάθεις από πρώτο χέρι αυτά που ούτε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ δε γνωρίζει.

BILDERBERG

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο ταξιτζής είναι ένας τετράτροχος θησαυρός κινούμενης γνώσης.

Ιδού, λοιπόν, δέκα αλήθειες που ΜΟΝΟ ο ταξιτζής γνωρίζει:

  • Ξέρει τι ακριβώς έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες

tile

Εντάξει, αν θέλετε να τρώτε το σανό που μοιράζουν αφειδώς οι άλλοι και να πιστεύετε πως ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε 43.6 εκατομμύρια και ο Κυριακού 75.9, τότε πάσο.

Αλλά, να ξέρετε πως ο ταξιτζής που σε πηγαίνει από το Σύνταγμα στη Βουλιαγμένη για τα τελευταία μπάνια της σεζόν, είναι κολλητός φίλος του μπατζανάκη της αδερφής του 3ουξάδερφου της θείας του ενός αστυνομικού που βρισκόταν μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τις 4, σχεδόν, μέρες.

Έτσι, μπορεί να σου πει πως αυτά που λένε ότι και καλά ο ένας δεν έβλεπε τον άλλον είναι βλακείες, και ότι ο Σαββίδης λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Μαρινάκη, με αφορμή ένα πλάγιο άουτ που είχε δοθεί ανάποδα πέρυσι στην Τούμπα στο Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ.

sa

Για να μη σου πει πως τα ποσά που διαρρεύσανε είναι απλά βλακείες της κυβέρνησης προκειμένου να φαίνεται επιτυχημένος ο διαγωνισμός και ότι ο Καλογρίτσας ήταν αυτός που έδωσε τα περισσότερα (208 ευρώ και 60 λεπτά που είχε στην τσέπη του)…

  • Ξέρει ποιος έκανε το πραξικόπημα στην Τουρκία

praxi

Όλοι οι άλλοι (πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί) κάνουν απλές εικασίες. Η διαφορά είναι ότι ο ταρίφας ξέρει.

Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι το πραξικόπημα ήταν σχέδιο του Γκιουλέν ή ότι το προκάλεσε ο ίδιος ο Ερντογάν για να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο;

Εντάξει, είσαι πιο βαθιά νυχτωμένος κι από το έρεβος.

Ο Μάικλ Τζάκσον κρύβεται πίσω από όλ’ αυτά.

Ψάξου λίγο, σύνδεσε και το θάνατό του και θα δεις πως όλα τα κομμάτια του παζλ δένουν αρμονικά.

micshel

  • Ξέρει τι έλεγαν Τσίπρας και Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής για το 3ο Μνημόνιο

merke

Γελάνε και τα πιο αδαή σκυλιά: αλήθεια πιστέψατε πως ο πρωθυπουργός σε κάποια φάση των διαπραγματεύσεων για το 3ο μνημόνιο της Ελλάδας, έβγαλε το σακάκι του και το έδωσε έτσι απλά στη Γερμανό καγκελάριο λέγοντάς της «το θέλετε κι αυτό; Πάρτε το!»;

Καμία σχέση. Όπως σου αποκαλύπτει ο ταξιτζής τη στιγμή που αλλάζει από 4η σε 5η και πιάνει τα 120 χιλιόμετρα σ’ έναν μονόδρομο, ο Τσίπρας επαναλάμβανε μηχανικά “Go back, μαδάμ Μέρκελ” κι επειδή αυτή δε φάνηκε να καταλαβαίνει, της το γύρισε στο “Ράους, μωρή, ράους!”.

Ο Σόιπλε σ’ εκείνο το σημείο γύρισε και κάτι είπε στον Τσακαλώτο και με τα λίγα ελληνικά που ήξερε (ο Τσακαλώτος) απάντησε στον Γερμανό υπουργό οικονομικών «Ωραίο συνάντηση αυτή το Σύνοδο της Κορυφής. Ποτάνα όλα».

Και μετά ήρθε το πακέτο των 100 δις, που από τρισευτυχισμένους πολίτες μας έκανε δισ(ευ)τυχισμένους.

  • Ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα σε Superleague, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Ινδία

trophy

Έλεος- μην τον κάνεις να γελά με την ευπιστία σου: τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι στημένα από του στοιχηματζήδες που κυβερνούν το χώρο.

Δηλαδή, αλήθεια πίστεψες πως η Λέστερ κέρδισε πέρυσι την Premier League με την αξία της;

Καμία σχέση- στημένο ήταν. Γι’ αυτό, επειδή ο ταξιτζής που βλέπεις στα 19 του είχε δουλέψει ένα καλοκαίρι σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και τα ξέρει από μέσα, άκου τι θα γίνει φέτος:

Superleague: πρωταθλητής ο Άρης, κι ας παίζει στην Football League.

Ισπανία: Λεγανές- ίδιο παραμύθι με Λέστερ (η σταχτοπούτα που αντί να υποβιβαστεί, σηκώνει τίτλο).

Γερμανία: Σάλκε. Ναι, οι «Βασιλικοί Μπλε» αντί για π@@@ες μπλε, θα πάρουν πρωτάθλημα. Στημένο λέμε.

Γαλλία: Λυόν. Τυχαία έφυγε ο Ζλάταν από την Παρί φέτος; Δεν ήξερε, νομίζεις, ότι είναι στημένο;

Αγγλία: Άρσεναλ. Τι είπατε; Αυτοί και μόνοι τους να παίξουν τερματίζουν 4οι; Καλά, τα λέμε το Μάιο. Τον- για να μην ξεχνιόμαστε- ΣΤΗΜΕΝΟ Μάιο.

Ινδία: Elephants FC. Από την προβοσκίδα τους μέχρι το φεγγάρι, το ξέρουν όλοι οι ταξιτζήδες του κόσμου ότι θα είναι οι πρωταθλητές.

prota

  • Ξέρει τι ακριβώς έκανε ο Ντε Νίρο στον «Ταξιτζή» για να μπει στο ρόλο

Ναι, εντάξει, όλοι λένε πως ο Ρόμπερτ οδηγούσε επί 6 μήνες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ένα κίτρινο ταξί προκειμένου να μην υποδυθεί απλά τον “Taxi Driver”, αλλά να είναι ο “Taxi Driver”.

Κλαίνε και τα δάκρυα με την αφέλειά σας- ακούστε και τον συνάδελφο του Ντε Νίρο. Καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά.

Ο Ντε Νίρο το μόνο που έκανε- εφόσον είχε δίπλωμα οδήγησης- ήταν να κάνει ένα διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της ζωής.

Κι έτσι μπήκε τέλεια στο πετσί του ρόλου…

taxi

  • Ξέρει γιατί έφυγε ο Σπανούλης από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό

Αν πιστεύετε αυτά περί καυγά με τον Ιτούδη ή τον Ομπράντοβιτς σε μια προπόνηση και ότι ήθελε να είναι το πρώτο βιολί της ομάδας, χωρίς να έχει τον Διαμαντίδη να του κλέβει τα φώτα, είστε χειρότεροι κι από τον εύπιστο Θωμά.

ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2009) SPANOULIS / PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL / EUROLEAGUE 2008 FINAL FOUR 2009)

Ακούστε δω να μαθαίνετε: ο Σπανούλης δεν ήθελε να φύγει από το Τριφύλλι, αλλά αναγκάστηκε.

Πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση που όταν φοράει κάτι πράσινο, αρχίζει να λιώνει ο μυϊκός του ιστός σα να του έχουν ρίξει πάνω οξύ.

Οι γιατροί τον συμβούλεψαν να πάει επειγόντως σε μια ομάδα που φοράει κόκκινα, γιατί το κόκκινο είναι φιλικό προς το δέρμα.

Δε ρωτάτε πιο μπροστά, όμως, για να μάθετε…

thanas

  • Ξέρει ποιος σκότωσε τον Κένεντι

Πώς είπατε; Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ σκότωσε τον Κενεντι στις 11 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας; Τι- τι; Ο Φιντέλ Κάστρο; Οι τραπεζίτες; Σιγά μην ήταν και οι φρονιμίτες…

kennedy

Μα καλά, θέλεις να τον ξεκάνεις τον ταρίφα; Λοιπόν, θεία του ταξιτζή που βλέπεις στο μπροστινό κάθισμα του οδηγού, είναι γέννημα- θρέμμα Νταλατιώτισσα. Ο άντρας της ήταν ένας από τους ανθρώπους της προσωπικής ασφαλείας του JFK και, μάλιστα, ήταν ο πρώτοςπου άκουσε τους πυροβολισμούς να πέφτουν.

Μάλιστα, πριν ο Αμερικάνος πρόεδρος δεχτεί τη σφαίρα στο κεφάλι, είχε προλάβει και του είχε φωνάξει «Hey, yo John!», για να τον προειδοποιήσει, αλλά…

Για να μην το κουράζουμε, τον Κένεντι τον έφαγαν τα συμφέροντα. Και ο εκτελεστής δεν ήταν, φυσικά, ο Όσβαλντ αλλά η Τζάκι, που τον μαχαίρωσε επανειλημμένα 9 φορές.

Δείτε πιο προσεκτικά το βίντεο και θα καταλάβετε…

vi

  • Ξέρει πόσο χρονών ακριβώς είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη σ’ αυτή την υπόθεση, δε βλέπει φως στο τούνελ. Κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβώς είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

zvzv

Δηλαδή, σχεδόν κανείς: «Α ρε φίλε, τι μου θύμισες: τη Ζωζώ», θα σου πει αρχικά ο ταξιτζής. «Τα είχε με τον παππού μου. Βγαίνανε για 3 χρόνια λίγο μετά το τέλος του εμφυλίου το 1949. Τελικά χωρίσανε γιατί ο εμφύλιος μεταφέρθηκε στο σπίτι που συγκατοικούσανε».

Όταν τον ρωτήσεις πόσο τελικά είναι η Ζωζώ θα σου πει να μαντέψεις. Θα πεις 80, θα νεύσει αρνητικά. Μετά θα πεις 90, πάλι όχι. 100; Όχι.

«Είναι 177 χρονών. Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1839».

Τώρα, πλέον, είστε δύο που ξέρετε.

  • Ξέρει αν υπάρχουν εξωγήινοι

alives

Οι κυβερνήσεις- κυρίως των ΗΠΑ- δεν παίρνουν θέση και αποκρύπτουν στοιχεία. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για τη ζωή σε άλλους πλανήτες.

Δηλαδή, γίνονται εικασίες γιατί κανείς ηλίθιος δε σκέφτηκε να ρωτήσει τους ταξιτζήδες.

Μια φορά, λοιπόν, ένα βράδυ που έβρεχε καταρρακτωδώς, ο ταρίφας μας είδε κάποιον στην Εθνική Αθηνών- Κορίνθου να του κουνά το χέρι και να του κάνει νόημα να σταματήσει.

Σταμάτησε. Μπήκε μέσα ένας πολύ παράξενος τύπος με μεγάλο κεφάλι, φωσφοριζέ πράσινα μάτια και περίεργα άκρα, ο οποίος μονολογούσε μέχρι την Κόρινθο. Έλεγε κάτι ξανά και ξανά.

Η έκφραση ήταν “Phone Home. Phone Home”.

Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, ο πελάτης ανέβηκε σ’ ένα ποδήλατο και μετά άρχισε να κάνει ορθοπεταλιά στον ουρανό.

sky

  • Ξέρει τι γίνεται στην showbiz. Ολόκληρη την showbiz

Ναι, και για τη Σπυροπούλου και με ποιον τα ’χει. Και για το ποιοι ηθοποιοί είναι gay (τον έναν, μάλιστα, τον έχει δει να κάνει και πιάτσα) και ποιος τραγουδιστής πιάστηκε στα πράσα να κάνει σεξ με μια ανήλικη κατσίκα.

spyro

Μπορεί να σου πει σε ποια βίλα γίνονται καθημερινά όργια, ποιος τα διοργανώνει (έχει εξέχουσα θέση στην κυβέρνηση), και για το δράμα της Ελένης Μενεγάκη (hint: ένα από τα παιδιά που γέννησε δεν είναι δικό της…).

Ποιος είναι ο πασίγνωστος επιχειρηματίας που είναι εθισμένος στην ηρωίνη και αναγκάστηκε να μπει σε κέντρο απεξάρτησης στην Ελβετία, παρόλο που έχει πει πως πάει εκεί για να κλείσει μια συμφωνία.

Τέλος, ξέρει ποια τραγουδίστρια ντρέπεται να τραγουδήσει στο μπάνιο της και ποιος σεναριογράφος επιχείρησε να δολοφονήσει έναν σκηνοθέτη, βάζοντάς του ν’ ακούσει όλα τα τραγούδια του Stan σε μια μέρα.

Εν ολίγοις, ο άνθρωπος ξέρει.


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ