Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το hangover από το κρασί με ένα συστατικό


Η Alex Deliou ήταν τόσο άσχημα όταν είχε hangover από κρασί που δεν μπορούσε να μιλήσει ή έχανε ακόμα και την όρασή της.

Η κοπέλα αγαπάει πολύ το κρασί αλλά υπέφερε από φοβερά hangovers εδώ και μια δεκαετία. Τώρα, η ίδια λέει ότι ανακάλυψε τελικά τη ρίζα του προβλήματός της – ένα μόνο συστατικό είναι η λύση.

Η Άλεξ άρχισε να αντιμετωπίζει ισχυρούς πονοκεφάλους πριν από οκτώ χρόνια. Η κοπέλα που ήταν πωλήτρια αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εργασία της και ακόμη και τα ισχυρότερα παυσίπονα δεν είχαν καμία επίδραση.

Οι γιατροί ήταν μπερδεμένοι από τα συμπτώματα της Αλεξ, ήθελαν να τις δώσουν αντικαταθλιπτικά ενώ άλλαζαν συνεχώς και το χάπι αντισύλληψης.

Αλλά τώρα ο Άλεξ, από το Λιντς, λέει ότι ένα τεστ αίματος αποκάλυψε την αληθινή αιτία – είναι δυσανεκτική στα σταφύλια chardonnay, τα φρούτα που χρησιμοποιούνται στο αγαπημένο της κρασί. Και όταν σταμάτησε να πίνει chardonnay, τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν τελείως!

Τώρα η Άλεξ παροτρύνει τους άλλους πάσχοντες να δουν πιο προσεκτικά τη διατροφή τους.

Είπε: «Απλά δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Και σε καμιά περίπτωση δεν υποψιάστηκα ότι το κρασί ήταν η αιτία των φοβερών ημικρανιών μου, γιατί ποτέ δεν πίνω υπερβολική ποσότητα. Τώρα πηγαίνω για ένα ποτό, πίνω μερικά ποτήρια κρασιού με φίλους και είμαι ωραία την επόμενη μέρα. Αλλά τότε, σε άλλες εποχές έπινα ένα μικρό ποτήρι κρασί και ήμουν ανίκανη να ανοίξω τα μάτια μου το επόμενο πρωί. Ο πόνος ήταν συχνά τόσο έντονος που δεν μπορούσα να δω καθαρά ή να μιλώ συνεκτικά.»

“Αλλά ποτέ δεν συνδύασα αυτόν τον πόνο με το γεγονός ότι έπινα chardonnay.”

Η Αλεξάνδρα, που είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου της Ουαλίας, πήρε κωδεΐνη ή συν-κωδαμόλη για να αντιμετωπίσει τον πόνο – αλλά τίποτε δεν λειτούργησε. Όπως εξηγεί: «Μερικές φορές θα είχα καταρρεύσει το πρωί, άλλες φορές ξυπνούσα τη νύχτα με ημικρανία και απλά δεν μπορούσα να ξανακοιμηθώ.

“Ήταν τόσο εξουθενωτικό. Και ο σύζυγός μου Ιωάννης και εγώ προφανώς ανησυχούσαμε ότι κάτι πιο σοβαρό συνέβαινε. ”

Όταν η Αλεξ είχε τουλάχιστον μία περίπτωση κάθε μήνα, άρχισε να διερευνά μερικές από τις πιο κοινές αιτίες των επαναλαμβανόμενων ημικρανιών – και έμαθε πώς ήταν οι τροφικές δυσανεξίες.

Κατέληξε να έχει μια ανάλυση αίματος από το YorkTest Laboratories του Ηνωμένου Βασιλείου. Και εκεί στα αποτελέσματα, με γράμματα μεγάλα και ξεκάθαρα, ήταν το σταφύλι chardonnay ως το πιο ενοχλητικό τρόφιμο. : “Ποτέ δεν είχα προβληματιστεί για το είδος του κρασιού που παρήγγελνα. Όταν ο σερβιτόρος ρωτούσε τι ήθελα, το μόνο που επέλεγα ήταν αν θα είναι κόκκινο ή λευκό. Και σκεφτείτε ότι το chardonnay είναι ένα υπέροχο ελαφρύ κρασί.»

Η Alex λέει ότι έκοψε αμέσως το chardonnay από τη διατροφή της – και από τότε δεν είχε ούτε μια απλή ημικρανία.

Εξηγεί: «Δεν είχα πονοκέφαλο. Τίποτα. Ήταν μια αποκάλυψη!»

“Η δοκιμή αποκάλυψε επίσης ότι έχω μια ήπια δυσανεξία στη μαγιά, οπότε θα έπινα ένα gin αν έβγαινα έξω – που περιέχει πολύ λιγότερη ζύμη από άλλα αλκοολούχα ποτά – και ένοιωθα απολύτως καλά.

“Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να γνωρίζουν άλλοι πάσχοντες από ημικρανία”.

Ο έλεγχος δυσανεξίας σε τρόφιμα αυξάνεται σε δημοτικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα συμπτώματα μιας δυσανεξίας σε τρόφιμα μπορεί να είναι ευρύτατα, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν πεπτικά προβλήματα, πόνο στο στομάχι, υπερβολικό μετεωρισμό, κόπωση, φαγούρα, ακμή, έκζεμα, πόνο στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους.

Και το πιο αποτελεσματικό τεστ μετράει αυτό που είναι γνωστό ως «αντιδράσεις IgG».

Ο Δρ Gill Hart, βιοχημικός με τα εργαστήρια YorkTest, εξηγεί: “Όταν τα σωματίδια τροφίμων εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί μερικές φορές να τα αναγνωρίσει ως« ξένα »και παράγει τα λεγόμενα αντισώματα IgG για να« επιτεθεί ».

“Αυτή η απάντηση είναι ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του ανοσοποιητικού σας συστήματος για να αποτρέψει τους επιβλαβείς εισβολείς στο σώμα που μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή.

Επομένως, ουσιαστικά, αυτές οι αντιδράσεις IgG συμβαδίζουν με τις ανισορροπίες του εντέρου και τη φλεγμονή και απελευθερώνονται με την παρουσία ορισμένων προβληματικών τροφών.

“Παρακολουθώντας ποια τρόφιμα προκαλούν αντιδράσεις IgG για συγκεκριμένα τρόφιμα, μπορούμε να συμβουλεύουμε τους ανθρώπους για το τι θα ήθελαν να μειώσουν από τη διατροφή τους”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ