Πέντε ξεχωριστές ιδέες για καλοκαιρινές οικογενειακές αποδράσεις


Θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους!

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας μας συνηθίζει να απολαμβάνει τις διακοπές της, ωστόσο, ο Ιούλιος αποτελεί την κατάλληλη χρονική περίοδο για οικογενειακές αποδράσεις από την Αθήνα. Και αυτό διότι δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στις παραλίες και τα ταβερνάκια των αγαπημένων μας νησιών ή παραθαλάσσιων προορισμών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να περάσετε μερικές ημέρες ή έστω και λίγες ώρες ξεγνοιασιάς μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτόν το μήνα, οι παρακάτω προορισμοί είναι ιδανικοί και θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.

Εύβοια

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Εύβοια συνιστά μία υπέροχη επιλογή για τις οικογένειες που προτιμούν να ταξιδεύουν οδικώς. Με γραφικά χωριά, κατάφυτες πλαγιές, μαγευτικές διαδρομές και πανέμορφες παραλίες, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα γοητεύσει γονείς και παιδιά. Αν επιλέξετε να την επισκεφτείτε αλλά δεν θέλετε να περιοριστείτε στη Χαλκίδα, μην παραλείψετε να κάνετε τις βόλτες σας σε οικισμούς όπως η Στενή, οι Στρόπωνες και η Λάμαρη. Όσον αφορά τις παραλίες, η Χιλιαδού, ο Κάλαμος, το Αρμυρίχι, ο Λιμνιώνας και το Πετάλι θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο κύμα.

Πόρος

Σε απόσταση «αναπνοής» από την Αθήνα και με εύκολη πρόσβαση τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα, ο καταπράσινος Πόρος είναι ένας ακόμη προορισμός που αξίζει να βάλετε στο οικογενειακό πρόγραμμα των καλοκαιρινών σας εξορμήσεων. Κατά την παραμονή σας στο νησί, θα περιπλανηθείτε στα σοκάκια της πόλης και θα επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Κορύζη και το ιστορικό ρολόι. Όσον αφορά τις βουτιές σας, στο Ασκέλι, το Μοναστήρι, το Κανάλι, το Νεώριο, την παραλία του Ρωσικού Ναύσταθμου και της Βαγιωνιάς θα χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα και θα αποβάλετε το άγχος της πόλης.

Αίγινα

Η Αίγινα αποτελεί έναν ακόμη προορισμό που ενδείκνυται για καλοκαιρινές αποδράσεις. Στην περίπτωση που την επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη βόλτα σας στην Παλαιόχωρα (την παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας), να περπατήσετε στη γραφική πόλη του νησιού με τα πολύχρωμα καΐκια και τα νεοκλασικά σπίτια και να πραγματοποιήσετε μία σύντομη εξόρμηση στην Πέρδικα προκειμένου να απολαύσετε νόστιμα εδέσματα. Όσον αφορά τις παραλίες, η Αγία Μαρίνα, η παραλία Μαραθώνα, το Κλίμα, ο Άγιος Βασίλειος και οι Καμάρες συνιστούν εξαιρετικές επιλογές για μία οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα με άμαξα και να δοκιμάσετε το δημοφιλές φιστίκι Αιγίνης!

Μεσσηνία

Από την Κορώνη στη Φοινικούντα και από εκεί στη Μεθώνη. Οι επιλογές για αποδράσεις στη Μεσσηνία είναι πολλές και μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες. Η εκδρομή στους τρεις παραπάνω προορισμούς θα σας καλύψει και με το παραπάνω, ενώ θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα σε εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες. Στη Φοινικούντα, για παράδειγμα, τα κρυστάλλινα νερά, η χρυσή αμμουδιά και οι γραφικές, παραλιακές ταβέρνες θεωρούνται «must» για μία οικογένεια. Όσον αφορά την Κορώνη, αν την επισκεφτείτε, μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην οργανωμένη παραλία του Ζάγκα, ενώ στην τελευταία στάση του ταξιδιού σας, τη Μεθώνη, φροντίστε να απολαύσετε μία βόλτα στο κάστρο της που είναι χτισμένο σε ένα φυσικό λιμάνι.

Ναύπλιο

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, φυσικά, το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν αγαπημένο οικογενειακό προορισμό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου αλλά και μονοήμερες εκδρομές. Χρειάζεται να ταξιδέψετε μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα για να απολαύσετε τις βόλτες σας στα γραφικά σοκάκια της πόλης με τη νεοκλασική ομορφιά, να χαλαρώσετε στην πλατεία Συντάγματος, να γευτείτε νόστιμα εδέσματα στο λιμάνι με θέα το θαλάσσιο φρούριο Μπούρτζι και φυσικά, να δείτε από κοντά το Παλαμήδι.

Όποιο μέρος και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε την επόμενη οικογενειακή σας απόδραση από την πόλη, φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα και λάβετε κάθε μέτρο, ούτως ώστε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας και να επιστρέψετε στο σπίτι σας το ίδιο ασφαλείς!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ