Οι 8 καλύτερες τροφές για χτίσιμο μυών


Όταν προσπαθείτε να χτίσετε μυς είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η άσκηση και η άρση βαρών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο για να παρέχεται η πρωτεΐνη για την ανάπτυξη μυών, αλλά και να δίνεται στο σώμα η ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Αν και είναι κοινή πεποίθηση ότι η πρωτεΐνη είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για την ανάπτυξη μυών, δεν είναι το μόνο συστατικό που συμβάλλει στη βέλτιστη διατροφή για αυτό το σκοπό.

Ουσιαστικά, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά, καθώς και καλές πηγές πρωτεϊνών απαιτούνται για την προώθηση της μυϊκής ανάπτυξης.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη μυών, αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής για βέλτιστα αποτελέσματα.

Ψάρι
Τα ψάρια είναι μια πλήρης πρωτεΐνη χαμηλή σε κορεσμένα λίπη, καθιστώντας την ιδανική πηγή αμινοξέων σε μια υγιεινή διατροφή. Πολλά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, είναι επίσης υψηλά σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και επομένως στην ανάπτυξη των μυών.

Κόκκινο άπαχο κρέας
Το κρέας είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη, αν και είναι υψηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά από άλλες πηγές. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το άπαχο κρέας, να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ορατό λίπος και να το μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας μια μέθοδο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως ψήσιμο ή στεγνό τηγάνισμα.

Σόγια
Η σόγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καθώς και σε τεράστια ποσότητα άλλων θρεπτικών ουσιών. Είναι επίσης χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Δοκιμάστε μια ποικιλία μορφών σόγιας, όπως τόφου, φασόλια σόγιας, γάλα σόγιας και επιδόρπια σόγιας.

Κινόα
Ένα από τα πιο πρόσφατα «σούπερ-τρόφιμα» έχει κερδίσει μία θέση στα ράφια σούπερ μάρκετ. Η κινόα είναι μια εξαιρετική πηγή μη ζωικών πρωτεϊνών, και περιέχει τα βασικά αμινοξέα.

Αυγά
Μια φτηνή και θρεπτική πηγή πρωτεΐνης, η οποία μαγειρεύεται και εύκολα και γρήγορα. Τα αυγά περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και μπορούν εύκολα να προστεθούν οπουδήποτε.

Αμύγδαλα
Το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη αμύγδαλο είναι επίσης υψηλό σε ακόρεστα υγιεινά λιπαρά και διάφορα άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Τα αμύγδαλα αποτελούν ένα ιδανικό «φορητό», χορταστικό και θρεπτικό σνακ. Επιλέξτε ακατέργαστες, αλατισμένες ποικιλίες για να πετύχετε τα βέλτιστα οφέλη.

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για λήψη πρωτεΐνης, αλλά είναι σημαντικό να αφαιρέσετε το δέρμα και να επιλέξετε λιγότερο λιπαρά μέρη του πουλερικού, όπως το στήθος.

Φασόλια
Αν και δεν περιέχουν πλήρη πρωτεΐνη, τα φασόλια έχουν μια καλή ποσότητα αμινοξέων και το πλεονέκτημα των καλών λιπαρών και των φυτικών ίινών. Συνδυάστε φασόλια με ρύζι ή ψωμί ολικής για ένα γεύμα που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ