Εντείνει τις επενδύσεις στα ακίνητα η ολλανδική Ten Brinke


Τη θέση της στην Μονόπολη της ελληνικής αγοράς ακινήτων έχει κλειδώσει η Ten Brinke Hellas, η θυγατρική του ολλανδικού ομίλου Ten Brinke που μετρά περισσότερα από 115 χρόνια ζωής, διαθέτοντας κύκλο εργασιών της τάξης των 950 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη χώρα μας το 2008, οπότε η ελληνική κρίση άρχισε να ξεδιπλώνεται (τη διετία 2008-2009 το δημόσιο χρέος υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 57 δισ. ευρώ). Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται συνεχώς, ενώ έχει τοποθετήσει συνολικά, στην ελληνική αγορά ακινήτων, περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα έργα

Ένα από τα τελευταία έργα της Ten Brinke Hellas αφορά την αναβάθμιση του κτηρίου στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 102 που φιλοξενούσε την ιδιωτική κλινική “Κυανούς Σταυρός”, τα τελευταία 40 χρόνια, έως το 2015. Η εταιρεία, που βρίσκεται στο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων εγκρίσεων, απέκτησε το ακίνητο τον Ιούνιο του 2018 και σήμερα ξεκινάει τις εργασίες για την μετατροπή του σε κτήριο πολυτελών γραφείων με πιστοποίηση LEED και εμβαδόν 2.830 τ.μ.

Ένα ακόμη κτήριο γραφείων, έντεκα ορόφων, δρομολογεί η εταιρεία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Θα έχει εμβαδόν 6.424 τ.μ., ενώ θα αποτελείται από 8 επίπεδα 3,7 χιλ. τ.μ. και 3 υπόγειους ορόφους 2,6 χιλ. τ.μ.

Φέτος, η εταιρεία πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της κτήριο γραφείων 2.800 τ.μ. στη Γλυφάδα, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει ένα συγκρότημα κατοικιών στο Ελληνικό.

Η Ten Brinke Hellas, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Φώτη Γιόφτσιο, έχει υλοποιήσει, σε όλη την Ελλάδα, περισσότερα από 20-25 έργα. Σε αυτά ανήκουν η ανάπτυξη, σε έκταση περίπου 7 χιλ. τ.μ., καινούργιου καταστήματος της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στην Μεσσήνη, έχοντας ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2018 την κατασκευή ενός ακόμη καταστήματος του retailer στην Καλαμάτα.

Η εταιρεία επενδύει στην υλοποίηση γραφείων υψηλών προδιαγραφών για τα οποία η ζήτηση είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς https://www.capital.gr/agora-akiniton/3352543/giati-ta-funds-plironoun-akriba-gia-grafeia-stin-athina.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Σύνδεσμο Θεσσαλονικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΒΕΘ), με την Ten Brinke, όπως είχε, τότε, αναφέρει ο κ. Γιόφτσιος να προσβλέπει στις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχώριου real estate, αλλά και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εταιρείες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.

Μία από τις πρώτες επενδύσεις της Ten Brinke Hellas στην ελληνική κτηματαγορά έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2013 και αφορά την αγορά ξενοδοχείου Miramare Beach & Spa Corfu στην Κέρκυρα.

Ο όμιλος Ten Brinke, με επικεφαλής τον Albert ten Brinke, δραστηριοποιείται στην κατασκευή, το development, τη διαχείριση ακινήτων, τον τομέα των ξενοδοχείων και των logistics, μέσω θυγατρικών, εκτός από την Ελλάδα, στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ