Αυτό το τρόφιμο προστατεύει τα πνευμόνια σου!


Τα καυτερό φαγητό δεν είναι για όλους. Ορισμένοι άνθρωποι δεν το αντέχουν καθόλου κι άλλοι απλά το λατρεύουν. Ποιο τρόφιμο είναι κατάλληλο για την προστασία των πνευμόνων;

Μια νέα έρευνα έδειξε, λοιπόν, πως οι καυτερές πιπεριές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των πνευμόνων από καρκίνο και την ικανότητα να πολεμούν τον καρκίνο και τη μετάσταση αυτού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Marshall University και βρήκε ότι η φυσική ένωση που είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική ζεστή γεύση των chili πιπεριών, που ονομάζεται καψαϊκίνη, μπορεί επίσης να εμποδίσει την εξάπλωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Όχι μόνο ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αλλά πολύ περισσότερο τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώνονται στο σώμα του ασθενή και κάνουν μετάσταση.

Ο καρκίνος του πνεύμονα κι άλλα είδη καρκίνων κάνουν μετάσταση σε περιοχές όπως είναι ο εγκέφαλος, το ήπαρ ή τα οστά, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη θεραπεία.

Η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ότι η φυσική ένωση καψαϊκίνης από καυτερές πιπεριές θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα θεραπεία για την καταπολέμηση της μετάστασης σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν πειράματα που περιελάμβαναν τρεις ομάδες εργαστηριακά αναπτυσσόμενων ανθρώπινων κυττάρων και κυττάρων καρκίνου του πνεύμονα. Η καψαϊκίνη εμπόδισε αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα να «εισβάλουν» τα άλλα κύτταρα.

Παράλληλα, έρευνα σε ποντίκια με ματαστατικό καρκίνο που είχαν καταναλώσει καψαϊκίνη εμφάνισαν μικρότερες ποσότητες μεταστατικών καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες τους σε σύγκριση με ποντίκια που είχαν καρκίνο και δεν είχαν φάει καψαϊκίνη. Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι η καψαϊκίνη παρεμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα καταστέλλοντας την Src, μία πρωτεΐνη που εμπλέκεται σε αρκετές κυτταρικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλασιασμού και της ανεξάρτητης κίνησης.

Οι επικεφαλής της έρευνας ελπίζουν πως μια μέρα η καψαϊκίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα χημειοθεραπευτικά φάρμακα για τη θεραπεία ποικίλων καρκίνων του πνεύμονα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ