Γιατί κανείς δεν με καταλαβαίνει;


Όλοι, και εννοούμε όλοι, έχουμε περάσει φάση που νιώθαμε ότι κανείς δεν μας καταλάβαινε. Ειδικά σε θέματα συναισθηματικά

Υποθέτουμε θα πρέπει να είσαι κάποιου είδους υπεράνθρωπος (ή σούπερ μόντελ, δεν ξέρουμε) για να σου έρχονται όλα όπως τα περιμένεις.

Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ ένας άνθρωπος που θέλει απλά να αγαπηθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και να σε πλησιάσει και νιώθεις πιο μόνος και έρημος από ποτέ… κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις πρώτα.

1. Μήπως δεν γίνεσαι ξεκάθαρος;
Μίλα, Γιάγκο, μίλα ξεκάθαρα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε γκομενικά ζητήματα εδώ πέρα. Γενικά, στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με αυτά που νιώθεις και θέλεις να πεις. Αλλιώς θα τους αναγκάζεις να προσπαθούν να σε αποκρυπτογραφήσουν, και ο κόσμος δεν έχει γενικά πολλή όρεξη να το κάνει αυτό. Η αμεσότητα είναι ευλογία—τις περισσότερες φορές.

2. Μήπως έχεις τις άμυνές σου σηκωμένες;
Αν κάθε φορά που πλησιάζεις ανθρώπους με φιλικές (ή πολύ φιλικές) προθέσεις, καταλήγεις σε μια γωνιά, μη ξέροντας τι πήγε στραβά και γιατί ξαφνικά η κουβέντα σας έπεσε στο κενό, ρώτα τον εαυτό σου: μήπως ήμουν λιγότερο φιλικός απ’ ό,τι νόμιζα; Αν γενικά το να μιλάς με κόσμο σε γεμίζει ανασφάλεια, είναι πολύ πιθανό να σηκώνεις τις άμυνές σου, να φαίνεσαι πιο απόμακρος και ψυχρός.

3. Μήπως δεν είσαι ο εαυτός σου;
Είσαι σίγουρα χαλαρός; Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση πολλές φορές προσπαθούν να καλύψουν την ησυχία, και η υπερβολική προσπάθεια σπάνια θα σου βγει σε καλό. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις πότε κάποιος δεν είναι ειλικρινής. Να είσαι ο εαυτός σου – όσο κι αν δεν σου αρέσει ο εαυτός σου μερικές φορές – και θα είσαι αυτόματα πιο γοητευτικός, ακόμα κι αν δεν έχεις τόσο… μαζική αποδοχή.

4. Μήπως είσαι λίγο (σκατο)παράξενος;
Να τα λέμε κι αυτά. Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που ακούνε τις σούπερ ψαγμένες μουσικές, βλέπουν μόνο σούπερ ψαγμένες ταινίες (και τα λοιπά, και τα λοιπά)… δεν έχουμε τίποτα εναντίον σου, απλά θέλουμε να θυμάσαι ότι το να μην είσαι “κομμάτι της μάζας” σταματά να αποτελεί από μόνο του προσωπικότητα μετά τα 19-20. Έχεις κάτι άλλο να πεις;

5. Μήπως αράζεις με λάθος παρέες;
Το πόσο άνετος είσαι όταν βρίσκεσαι με κόσμο έχει να κάνει και με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Μήπως η παρέα σου δεν προσπαθεί να σε καταλάβει; Μήπως είσαι ο “περίεργος του γκρουπ”; Που, θα ξαναπούμε, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να είσαι, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που ορίζει την ταυτότητά σου. Και αν οι φίλοι σου δεν μπορούν να το σεβαστούν αυτό και σε περιορίζουν, ίσως χρειάζεσαι νέους φίλους, που θα σε ανεβάζουν πιο πολύ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ