Ήξερες ότι το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο δείχνει κάτι σημαντικό για την ψυχολογική σου κατάσταση;


Για να δούμε τι σημαίνει η συχνότητα που κάνεις μπάνιο για το πώς νιώθεις!
Οι καθημερινές μας συνήθειες λένε πολλά για εμάς, χωρίς να το καταλάβουμε. Απλά πράγματα, όπως το πόση ώρα καθόμαστε στο μπάνιο, τι τρώμε και τι μουσική ακούμε, μπορούν να σου δείξουν πολλά πράγματα για κάποιον που δε γνώριζες πριν!

Τώρα, μία νέα έρευνα απέδειξε ότι το πόσο μόνος νιώθεις σχετίζεται άμεσα με την ώρα που περνάς κάνοντας μπάνιο! Κι όμως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα δύο έχουν άμεση σχέση!

Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Yale. Στην πρώτη φάση συμμετείχαν 51 άτομα, ηλικίας 18 έως 45 ετών και τους είπαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με 3 ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το μπάνιο και τη ρουτίνα που έχει ο καθένας τους. Μετά, έπρεπε να πουν πόσο μόνοι νιώθουν!

Οι επιστήμονες ήθελαν να δουν τη συχνότητα της συνήθειας αυτής, αλλά και πόσο διαρκεί και η θερμοκρασία του νερού που προτιμάει ο καθένας. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

Οι άνθρωποι που ένιωθαν περισσότερη μοναξιά έκαναν κατά 23% περισσότερες φορές μπάνιο και το νερό που χρησιμοποιούσαν ήταν ζεστό. Το ζεστό νερό δείχνει ότι προσπαθούσαν να καλύψουν το κενό που ένιωθαν από την απουσία ενός πραγματικού συντρόφου ή γενικά ένιωθαν μόνοι τους.

Οι επιστήμονες ήθελαν να δουν αν η θεωρία αυτή ισχύει και για μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι, επανέλαβαν την ίδια έρευνα σε 41 ανθρώπους ηλικίας 19 έως 65 ετών.

Βρήκαν κοινά στοιχεία μέσα στις δύο έρευνες. Όπως, ότι η διάρκεια και η θερμοκρασία του νερού έχουν να κάνουν με το πόσο μόνος νιώθει ο καθένας. Αλλά, η έρευνα έδειξε ότι σε μεγαλύτερες το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο δεν σχετίζεται με το πόσο μόνος νιώθει κάποιος.

Αυτό εξηγείται κι από το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει και άλλα ενδιαφέροντα που καλύπτουν το κενό αυτό!

Τελικά, οι συνήθειες σου αποκαλύπτουν πολλά για σένα. Ακόμη και πράγματα που μπορεί να μη ξέρεις κι εσύ ο ίδιος!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ