Πώς να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου: 7+1 tips για να το επιτύχεις


Τα μαλλιά μακραίνουν από 1 μέχρι 2,5 εκατοστά κάθε μήνα, ανάλογα πάντα με τον οργανισμό. Τις περιόδους που θέλουμε να τα μακρύνουμε είναι σημαντικό από τη μια να τα βοηθήσουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα και από την άλλη να προστατέψουμε τις άκρες ώστε να μην χρειαστούμε κομμωτήριο.
1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είναι να τα κουρέψεις σε τέτοιο μήκος ώστε το κάτω μέρος να είναι 100% γεμάτο και συμπαγές, να μην υπάρχουν δηλαδή ούτε σπασίματα ούτε φιλαρίσματα.

2. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για μια πιο υγιή και μακριά τρίχα, μιας και το σώμα σας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετά και βρίσκεται περισσότερο στα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια και τα καρύδια Βραζιλίας.

Παράλληλα με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες, θα πρέπει να λαμβάνετε καροτένιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα.

3. Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας σφιχτά και σε καθημερινή βάση. Αν σας αρέσει να τα μαζεύετε πιάστε τα χαλαρά με λαστιχάκι ή με ένα κλάμερ.
4. Μετά το λούσιμο προμηθευτείτε ένα προϊόν με σιλικόνη και μετάξι. Απλώστε το άφοβα από την μέση των μαλλιών και μέχρι την άκρη, σε στεγνά ή σε βρεγμένα μαλλιά.

5. Λούστε τα μαλλιά μας δύο φορές προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να φύγουν οι τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Η παραπάνω μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα το βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα.

6. Αποφύγετε τις συσκευές θέρμανσης, καθώς η θερμότητα που παράγεται από αυτές μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας αδύναμα.

7. Καρδιαγγειακές και αερόβιες ασκήσεις έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν ορισμένες ορμόνες που βοηθούν επίσης στο γρηγορότερο ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας.

8. Καθίστε σε μια καρέκλα, σκύψτε μπροστά μέχρι το κεφάλι σας να είναι σε χαμηλότερο από την καρδιά σας επίπεδο και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με τα δάχτυλα σας ή το ειδικό σύρμα για μασάζ στο κεφάλι.

Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος. Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου για πιο απολαυστικό μασάζ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ