Φωτογράφιση γάμου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιλογή του φωτογράφου και του πακέτου που σας ταιριάζει


Φωτογράφιση γάμου: Κλείνοντας σχεδόν 190 χρόνια πορείας, η φωτογραφία γάμου, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους

Μπορεί πλέον να είναι λίγοι οι επαγγελματίες που προτιμούν τις λήψεις με αναλογικές φωτογραφικές μηχανές οι οποίες, με τον κατάλληλο φακό δίνουν αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, ωστόσο τα νέα δεδομένα προσφέρουν και πολλές επιλογές.

Διαβάστε και αυτό: Ενοικίαση αυτοκινήτου για γάμο: Η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας με vip αυτοκίνητα

Δεν είναι πλέον μόνο το ύφος της φωτογράφισης ή οι τεχνικές παράμετροι που καθιστούν μια παρουσίαση των στιγμών του γάμου ξεχωριστή.
Φωτογράφιση γάμου: Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις

Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως η παρουσίαση της ιστορίας του ζευγαριού μέσα από ένα ψηφιακό άλμπουμ, τα όμορφα τοπία ως φόντο, καλλιτεχνικές λήψεις που υπόκεινται σε επεξεργασία και δίνουν την αίσθηση ενός πιο ‘’ζωντανού’’ πίνακα.

Πέραν όμως των παροχών αναφορικά με το προϊόν, το ζευγάρι καλείται να επιλέξει επαγγελματίες με όσο το δυνατόν πιο οικονομικά πακέτα που παρέχουν υλικό όσο γίνεται πιο κοντά στην τσέπη και τον χαρακτήρα τους.

Παίζει σημαντικό ρόλο η σχέση επικοινωνίας που θα έχει αναπτύξει η/ο φωτογράφος με τη νύφη και το γαμπρό, έτσι ώστε οι δυο τους να αισθάνονται άνετα και στο αποτέλεσμα να φανερώνονται φυσικές και ρεαλιστικές λήψεις.

Σίγουρα είναι μεγάλης σημασίας η παρουσία εξοπλισμού για λήψη βίντεο, για τη ρύθμιση του φωτισμού, καθώς και προσωπικό που θα έχει αναλάβει το κάθε πόστο.

Φυσικά, σε μια τέτοιου είδους φωτογράφιση περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από το πριν και από το μετά, δηλαδή από τις προετοιμασίες, την τελετή, τη δεξίωση και την αποχώρηση.
Φωτογράφιση γάμου: Φτιάξε ένα… σεναριο

Είναι πολύ διαδεδομένο πλέον, το ζευγάρι να φωτογραφίζεται σε παραλίες, σε πισίνες, σε σταθμούς τρένων, σε χιονισμένα τοπία, σε ηλιοβασιλέματα, σε σπορ αυτοκίνητα ή σε άμαξες, σε γραφικά σοκάκια. Η λίστα είναι μεγάλη και σίγουρα ξεφεύγει από το παλαιότερα τυπικά καθιερωμένο μοτίβο ‘’εκκλησία και στούντιο’’.

Οι φακοί που χρησιμοποιούνται δίνουν το αποτέλεσμα που το κάθε ζευγάρι επιθυμεί. Φωτογραφίες περισσότερο εστιασμένες στα πρόσωπα, λήψεις πιο μακρινές, ευρυγώνιες λήψεις, επεξεργασία με πιο vintage αποτέλεσμα ή με πιο δυναμικές αντιθέσεις.

Είναι σημαντικό να βρείτε τον φωτογράφο που δίνει το αποτέλεσμα που σάς ταιριάζει, όπως ακριβώς θα διαλέγατε τον συγγραφέα για μια ιστορία που σάς αφορά.

Κάθε φωτογράφος έχει συνήθως το δικό του στυλ φωτογράφισης, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως δεν δοκιμάζει νέες τεχνικές. Οι περισσότεροι-ες διαθέτουν ηλεκτρονικό portfolio ή και δείγματα φωτογραφιών στο κατάστημα. Το να ρίξετε μια ματιά σε προηγούμενες δουλειές σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου για εσάς επαγγελματία.

Η ομοιογένεια των φωτογραφιών με τα βίντεο, είναι επίσης σημαντική. Χρειάζεται χρόνος για να συζητήσετε με την-τον φωτογράφο τί ακριβώς επιθυμείτε και για να δείτε πώς είναι το μοντάζ από προηγούμενες δουλειές του-της.

Τα πιο προσιτά πακέτα συνήθως περιλαμβάνουν φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και βίντεο, αλλά πάντοτε υπάρχει και η δυνατότητα της εκτύπωσης των όμορφων στιγμών σας.

Το μέσο κόστος ξεκινά από 550 και φτάνει έως 1300 ευρώ ανάλογα με το χώρο, τον αριθμό φωτογραφιών, τη διάρκεια και την επεξεργασία του βίντεο, τον αριθμό των καλεσμένων και φυσικά, ανάλογα με τις παροχές. Φυσικά το τιμολόγιο μεταβάλλεται ανάλογα με την επιλογή του επαγγελματία.

Αρκετές σύγχρονες επιλογές, τις οποίες μπορείτε να συζητήσετε με τον/την επαγγελματία φωτογράφο σας, είναι οι εξής:
  • Ψηφιακά άλμπουμ
  • Highlights στιγμών γάμου σε βιντεοκλίπ
  • Μουσική στα βίντεο, είτε ως background είτε εξ’ ολοκλήρου
  • Εκτύπωση σε πολλαπλές διαστάσεις και υφές
  • Prewedding φωτογράφιση και next day shooting
  • Χρήση κάμερας go-pro για ιδιαίτερο αποτέλεσμα
  • Χρήση drone για να δείτε το γάμο από μια άλλη οπτική γωνία
  • Slides που παρουσιάζουν το γάμο σας, με μια εικονική αφήγηση

Ένα είναι σίγουρο σχετικά με την φωτογράφιση γάμου εν έτει 2020: Έχουμε φύγει από το στάδιο της καταγραφής και έχουμε περάσει σε εκείνο της αφήγησης μιας ξεχωριστής ιστορίας. Της δικής σας.

Οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί να βρείτε τι είναι αυτό που σάς ταιριάζει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ