Τι συμβαίνει στα μάτια μετά από ένα “αθώο” τρίψιμο

Exhausted and tired eyes business executive woman. Businesswoman stress and problems in job.

Τα μάτια σας μπορεί να σας ενοχλήσουν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή εάν έχετε στερηθεί τον ύπνο.

Η υγεία των ματιών επηρεάζει κάθε δραστηριότητά μας, από το περπάτημα και την οδήγηση μέχρι το διάβασμα και τη δυνατότητα να εργαστούμε.

Παρά την καλή αίσθηση που αφήνει, το τρίψιμο των ματιών δεν κάνει καλό στα μάτια μας.

Και οι περισσότεροι έχουν αυτή τη συνήθεια ειδικά αν περνούν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή αν έχουν αλλεργίες (κυρίως την άνοιξη).

Μπορεί το να τρίβετε τα μάτια σας να σας κάνει ξαφνικά να νιώθετε καλά, να σας ανακουφίζει αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι μια τέτοια κίνηση βλάπτει τα μάτια.

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που συμβαίνει όταν τρίβουμε τα μάτια είναι ότι κινδυνεύουμε να τα μολύνουμε, αφού τα χέρια μας είναι φορείς μικροβίων.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν τρίβετε συχνά τα μάτια, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε κερατόκωνο, μια πάθηση που λεπταίνει το πάχος του κερατοειδούς, επηρεάζοντας και την ποιότητα της όρασης.

Επίσης μια τέτοια κίνηση στα μάτια μπορεί να προκαλέσει ρήξη των αιμοφόρων αγγείων και να γίνουν κατακόκκινα ή να τραυματιστεί ο κερατοειδής χιτώνας.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνετε είναι να τα ανοιγοκλείσετε μερικές φορές για να ανακτήσουν λίγη από την υγρασία που έχουν χάσει. Επίσης τα τεχνητά δάκρυα βοηθούν πολύ.

Να θυμάστε ότι πρέπει να ξεκουράζετε τα μάτια σας και να κάνετε μικρά διαλείμματα στο γραφείο αν είστε συνέχεια μπροστά από έναν υπολογιστή.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ