Πώς θα σβήσεις τις γραντσουνιές από τα γυαλιά σου


Αν η μέχρι τώρα οι προσπάθειές σου να εξαλείψεις λεκέδες και γρατσουνιές από τα γυαλικά σου, ακόμη και τα γυαλιά μυωπίας ή ηλίου, δεν ήταν πετυχημένες, σου δίνουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσεις. Τι περισσότερες φορές, ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια, ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό. Το Goddess.gr έψαξε και βρήκε τους πιο αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους για να κάνεις τα γυαλιά και γυαλικά σου να φαίνονται καινούρια.

Μαγειρική σόδα
Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα σημάδια από γυαλιά και γυαλικά κάνοντάς τα να λάμπουν. Βάλε λίγη μαγειρική σόδα με νερό σε ένα μπολ, βρέξε ένα πανί και πέρνα τα γυαλικά σου με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με κρύο νερό και σκούπισε με καθαρό στεγνό πανί.

Βερνίκι επίπλων
Το βερνίκι επίπλων έχει τη δυνατότητα χάρη στα συστατικά του να γυαλίζει και να εξαλείφει τις γρατζουνιές από το γυαλί. Ρίξε ελάχιστη ποσότητα πάνω σε ένα πανί και σκούπισε λίγο την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλεις να γυαλίσεις.

Οδοντόκρεμα
Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης καλά. Σε βρεγμένο πανί βάλε λίγη οδοντόπαστα και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε με κρύο νερό και άσε τα να στεγνώσουν. Προσοχή, μη χρησιμοποιήσεις οδοντόπαστα με λευκαντική δράση.

Κερί αυτοκινήτου
Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο, ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά εφαρμόζεις λίγη ποσότητα στο φακό και τρίβεις με ένα μαλακό καθαρό πανί, σκουπίζοντας απαλά τη γρατζουνιά.

Σκόνη μουστάρδας με ξύδι
Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σου να φαίνονται ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και δίνουν λάμψη. Φτιάξε μια παχιά πάστα από μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι και στη συνέχεια τρίψε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί. Τέλος, ξέπλυνε καλά για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου γι΄ αυτό φρόντισε να πλύνεις καλά τους φακούς πριν τους χρησιμοποιήσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ