Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας – Η ανάρτησή του στο Facebook

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας, υπέβαλλε το πρωί την παραίτησή του στο νέο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο παρατηθείς γενικός γραμματέας, Διονύσης Τεμπονέρας, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή του.

Σε ανάρτησή του στο «facebook» ο κ.Τεμπονέρας αναφέρει τα εξής: «Δεκαέξι μήνες από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέβαλα την παραίτηση μου, στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη. Την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους Υπουργούς και τους συναδέλφους μου Γενικούς Γραμματείς καταφέραμε – θέλω να πιστεύω – να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη. Από την άλλη πλευρά, επιτύχαμε εξαιρετικά σημαντικούς στόχους: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η προστασία της ναυτεργασίας (αυστηροποίηση πλαισίου για ανασφάλιστη εργασία και παραβιάσεις ωραρίων, συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων σε ελέγχους επί των πλοίων,υπογραφή Σ.Σ.Ε. με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές για το 2018 κ το 2019 κλπ), η εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης (νέοι πόροι, πρόσληψη μονίμου προσωπικού, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός),η νέα λιμενική πολιτική, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η επέκταση του ακτοπλοϊκού δικτύου και πολλά άλλα, έβαλαν τις σταθερές βάσεις, ώστε η ανάπτυξη της Ναυτιλίας και των συναφών δραστηριοτήτων να αποκτήσει νέες προοπτικές.

Στο επίκεντρο για εμάς ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στα πλοία,στις ναυτικές ακαδημίες, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και στο ίδιο το Υπουργείο. Θα είμαστε φυσικά παρόντες και την επόμενη μέρα, ώστε να διαφυλάξουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. θέλω να ευχαριστήσω, αρχικά τον π. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του, όλα τα στελέχη του Υπουργείου, του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του Γραφείου μου για την βοήθεια τους, αφού χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα καθίστατο εφικτό. Εύχομαι, τέλος, στο νέο Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π. καλή δουλειά».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here