Μπόρις Τζόνσον το… “κοροϊδάκι” του Ντόναλντ Τραμπ”.


Ο… κακός χαμός επικρατεί στην Μεγάλη Βρετανία με τον νούμερο ένα πιθανότερο αντικαταστάτη της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, είναι το «κοροϊδάκι» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον η έλλειψη στήριξης εκ μέρους του στον Βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, τον Κιμ Νταρόκ, οδήγησε στην παραίτηση του τελευταίου, υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος των Εργατικών.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος αναφερόταν στις πληροφορίες ότι η απροθυμία του Τζόνσον να εκφράσει τη στήριξή του στον Νταρόκ, στην αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ, στάθηκε αφορμή για την παραίτηση του διπλωμάτη.

«Αν ισχύει αυτό, τότε νομίζω πως είναι σαφές ότι ο Μπόρις Τζόνσον συμπεριφέρεται ουσιαστικά σαν το κοροϊδάκι του Ντόναλντ Τραμπ και το κάνει αυτό επειδή ποντάρει σαφώς σε μια εμπορική συμφωνία ξεπουλήματος και βάζει τον εαυτό του ενέχυρο στον Αμερικανό πρόεδρο», είπε ο εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους.«Ο Μπόρις Τζόνσον τον… πέταξε στα σκυλιά»!

Ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκυλιά τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, αρνούμενος να τον υποστηρίξει στην διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλαν Ντάνκαν.

Εκφράζοντας την οργή της υπηρεσίας του για τη μεταχείριση του σερ Κιμ Νταρόκ, ο Ντάνκαν δήλωσε στο BBC ότι ο Τζόνσον απέτυχε να στηρίξει τον βρετανό διπλωμάτη, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης χθες το βράδυ, για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.

«Για την ακρίβεια, πέταξε αυτόν τον εξαιρετικό διπλωμάτη στα σκυλιά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα», είπε.

Επανερχόμενος σήμερα κατά την διάρκεια εκδήλωσης της προεκλογικής του εκστρατείας, το «φαβορί» για την ανάληψη της πρωθυπουργίας δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Κιμ Νταρόκ, ότι πρόκειται για έναν «εξαιρετικό διπλωμάτη».

«Οποιος έκανε την διαρροή των εγγράφων προσέφερε πολύ κακή υπηρεσία στους δημόσιους λειτουργούς μας , σε ανθρώπους που δίνουν τις αμερόληπτες συμβουλές τους στους υπουργούς», είπε επίσης ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν είναι σωστό οι επαγγελματικές διαδρομές και προοπτικές δημοσίων λειτουργών να σύρονται στην πολιτική ατζέντα», πρόσθεσε.Ο… παραξενεμένος Μπόρις Τζόνσον

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον, φαβορί στην κούρσα για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν «πολύ παράξενο» να έχει το δικαστικό σώμα λόγο για το Brexit, απαντώντας στην απειλή του πρώην πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρει ενδεχόμενη απόφαση του νέου πρωθυπουργού για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο Μέιτζορ είχε δηλώσει νωρίτερα πως θα προσφύγει στα δικαστήρια για να εμποδίσει τον Τζόνσον, με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα, να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, εφόσον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το μέτρο αυτό για να προχωρήσει σ’ ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Πιστεύω πως όλοι έχουν απαυδήσει με την καθυστέρηση και πιστεύω ότι η ιδέα να αναθέσουμε τώρα την απόφαση αυτή στο δικαστικό σώμα είναι πραγματικά πολύ, πολύ παράξενη», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ