Γεωργιάδης: Πρόσω ολοταχώς για το έργο στο Ελληνικό

Με την φράση «ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ξεμπλοκάρει το έργο κι αυτό θα γίνει», ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το Ελληνικό.

Ανεβάζει ταχύτητες για την επένδυση του Ελληνικού ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ήδη χθες, μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development για να εξεταστούν οι εκκρεμότητες για το μεγαλόπνοο project.

Όπως έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, «ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ξεμπλοκάρει το έργο κι αυτό θα γίνει».

Σχεδόν την ίδια φράση χρησιμοποίησε και σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει», είπε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος κατά τη συνάντηση επικοινώνησε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, αλλά και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στον Δήμαρχο Ελληνικού, που είναι επίσης Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού.

Το γεγονός χαιρέτησε και ο κ. Κωνσταντάτος λέγοντας: «Είναι εντυπωσιακό ότι θέματα που λιμνάζουν για το Ελληνικό και τον φορέα διαχείρισης και για το μέλλον της ανάπτυξης εδώ και δύο έως τρία χρόνια, εντός λίγων λεπτών, για να μην πω δευτερολέπτων, μετά από ενημέρωση που έκανα στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκαν άμεση ανταπόκριση και σχεδόν λύση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκαναν ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κωνσταντάτος μετά τη συνάντηση.

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης:

«Συνάντησα θεσμικά τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, κύριο Γιάννη Κωνσταντάτο για να ενημερωθώ για τις εκκρεμότητες, που εμποδίζουν την έναρξη της πολυπόθητης επένδυσης, η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει. Για αυτό το λόγο -συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης- υπήρξε άμεση επικοινωνία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα και επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη. Ταυτόχρονα υπήρξε επικοινωνία και συνάντηση με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, κύριο Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σκοπός είναι κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε. Η εντολή του Πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθεί», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού

«Είναι εντυπωσιακό ότι θέματα που λιμνάζουν για το Ελληνικό και τον φορέα διαχείρισης και για το μέλλον της ανάπτυξης εδώ και δύο έως τρία χρόνια, εντός λίγων λεπτών, για να μην πω δευτερολέπτων, μετά από ενημέρωση που έκανα στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκαν άμεση ανταπόκριση και σχεδόν λύση. Ο Υπουργός πήρε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε προκειμένου τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Σταϊκούρας όσο και όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες, να καθίσουμε στο τραπέζι και να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του φορέα όσο και την ομαλή έναρξη της επένδυσης και τη σύνδεσή της, το πιο σημαντικό από όλα, με την τοπική κοινωνία που ναι μεν τη θέλει αλλά τη θέλει με κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά.

Συνεπώς, η σημερινή συνάντηση με τον κύριο Γεωργιάδη μου έδωσε μία πολύ μεγάλη ανάσα για το τι μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο για την έναρξη του έργου που την περιμένουμε, βεβαίως αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά κυρίως για το πως η ελληνική Κυβέρνηση θα απαντήσει στα θέλω και στα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. Και σήμερα πήραμε απαντήσεις».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here