Ολυμπιακός – Αμβούργο: Θετικό “ερυθρόλευκο” δείγμα. Ανησυχία για Φορτούνη


Ολυμπιακός και Αμβούργο έμειναν στο 1-1, στο τελευταίο φιλικό των “ερυθρόλευκων” επί αυστριακού εδάφους. Πολλές ευκαιρίες έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Φορτούνης.

Το τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στο Αμβούργο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε στο 1-1 με τους Γερμανούς, με τον Σεμέδο να έχει πολύ καλή αμυντική παρουσία και να σκοράρει. Άρπαξαν την ευκαιρία οι… νέοι που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος τεχνικός. Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Κώστας Φορτούνης.Το παιχνίδι…

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ελάχιστους βασικούς παίκτες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα, με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να ξεκινάει για πρώτη φορά.. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τζολάκης, έχοντας τους Γιάννη Μασούρα, Αβραάμ Παππαδόπουλο, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Σουρλής, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Σολδάνο και Ντουρμισάι. Βασικός για το Αμβούργο ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού!

Μπορεί το Αμβούργο να έδειξε να… πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι δύο ομάδες έδειξαν να “ψάχνονται” στο πρώτο 15λεπτο και να δυσκολεύονται αρκετά να φτιάξουν κάποια φάση. Σε αυτό το διάστημα, ο Ραντζέλοβιτς έδειξε αρκετά στοιχεία των ικανοτήτων του. Οι Γερμανοί ανέβασαν… στροφές και στο 20′ έχασαν την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο! Πέντε λεπτά αργότερα, το Αμβούργο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάννη Μασούρα, αλλά ο Τζολάκης έμεινε στο κέντρο της εστίας και έδιωξε με τα πόδια την εκτέλεση του Γουντ!

Η φάση αυτή αφύπνισε την ομάδα του Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας (η άνοδος του Φορτούνη ήρθε να… προστεθεί στην καλή εικόνα των Ρατζέλοβιτς και Ντουρμισάι) πήρε τα ηνία του ματς, αναπτύχθηκε κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα, πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Να αναφέρουμε ότι στο 38′ οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν για πέναλτι, μετά από σέντρα του Τσιμίκα (η μπάλα φάνηκε να βρίσκει όμως σε σώματα αμυνόμενων).

Ολυμπιακός – Αμβούργο: Τα… άκουσε ο Παπαδόπουλος από οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Το Αμβούργο είχε την κατοχή της μπάλας στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να “σπάσει” την πίεση που δέχθηκε, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά. Μάλιστα, στο 63′ οι “ερυθρόλευκοι” είδαν τον Φορτούνη να αισθάνεται μια ενόχληση στο δεξί του πόδι και προχώρησαν σε προληπτική αλλαγή (σ.σ. θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση της ομάδας, μιας και οι αναμετρήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League πλησιάζουν). Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Μαρτίνς άλλαξε τερματοφύλακες, βάζοντας τον Σιαμπάνη στη θέση του Τζολάκη.

Οι Γερμανοί πλησίασαν στο γκολ στο 69′. Ο Κίντελ δοκίμασε το εκτός μεγάλης περιοχής σουτ και ο Σιαμπάνης έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ. Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε τελικά και γκολ.

Στο 81′ ο Ρούμπεν Σεμέδο έκανε το 1-0 με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ενώ έξι λεπτά αργότερα διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, με τον Χιντερζίερ να επωφελείται από την κόντρα με τον Σιαμπάνη και να σκοράρει σε κενή εστία. Στο 90′ ο Σιαμπάνης ήταν πολύ καλά τοποθετημένος και έδιωξε το δυνατό σουτ -από πλάγια θέση- που έπιασε επιτιθέμενος του Αμβούργου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ