Μητσοτάκης: Συνάντηση με Σαμαρά πριν την… Νίκη.

Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την Πέμπτη, 11.07.2019, στο Μαξίμου.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, 11.07.2019, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στις 11.30 θα επισκεφτεί το υπουργείο Παιδείας και στις 17.00 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.Οι στόχοι που βάζει ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επισκεφθεί αύριο (Πέμπτη) το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας έτσι την προτεραιότητα που έχουν τα ζητήματα της εκπαίδευσης για την κυβέρνηση.

Εξάλλου, στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες, όπως τις ανακοίνωσε την Τετάρτη, στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνεται και σειρά στόχων για την Παιδεία. «Τρέχει» η κυβέρνηση! Πότε ψηφίζονται μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρους!

Αρχικά, η κατάργηση του ασύλου, για την «πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Στη συνέχεια, η απελευθέρωση του σχολείου από τον έλεγχο του υπουργείου, παραχωρώντας έτσι στην πράξη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Μητσοτάκης

Επίσης, έμφαση δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.

Ακόμα, προτεραιότητα αποτελεί ο ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, από το γυμνάσιο, καθώς επίσης και η ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων, αλλά και η ίδρυση πρότυπων επαγγελματικών λυκείων.

Επιπρόσθετα, στο πλάνο των δράσεων για την Παιδεία περιλαμβάνει ο νέος πρωθυπουργός και τον ανασχεδιασμό της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της ειδικής αγωγής.

Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στο δημόσιο σχολείο, της ανάδειξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως εργαλείο απασχόλησης και της αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου, που ανέλυσε ο κ. πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου, δια στόματος της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, έχει τονίσει ήδη από χθες, Τρίτη, κατά την ανάληψη καθηκόντων ότι επιδίωξη -την οποία σαφώς έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι, μεν, να δράσει «γρήγορα και αποτελεσματικά», «χωρίς να αιφνιδιαστεί κανείς», δε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here