Αστυνομικός πέρασε STOP και συνέλαβε αυτόν που τράκαρε! (+video)


Οι καθημερινές ιστορίες τρέλας των δρόμων έχουν σε πρώτο πλάνο περιστατικά, όπου κάποιος παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ. και μετά ζητάει τα ρέστα. Συνήθως η παράβαση αφορά παραβίαση προτεραιότητας ή κάποιον απότομο ελιγμό. Υπό κανονικές συνθήκες, και εφόσον το «μπαμ» δεν αποφευχθεί, τις διαφορές επιλύουν οι ασφαλιστικές με την Τροχαία. Τι γίνεται, όμως, όταν το ατύχημα έχει προκληθεί από την ίδια την Τροχαία;

Για την ακρίβεια, την αστυνομία. Και συγκεκριμένα, ένα μυστικό όργανο της τάξης που οδηγούσε ένα ασημί Jeep Patriot χωρίς διακριτικά. Ο Αμερικανός αστυνομικός έκανε αυτό που συνηθίζουν και πολλοί δικοί μας: πέρναγε φανάρια, STOP και διασταυρώσεις, αδιαφορώντας για την τήρηση προτεραιότητας. Βέβαια στους δικούς μας δρόμους, τα περιπολικά είναι εμφανή και στις περισσότερες των περιπτώσεων ανάβουν φάρο, ίσα για να περάσουν το σημείο. Το εν λόγω Patriot, όμως, δεν ξεχώριζε από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Και, φυσικά, δεν υπήρχε κανένας φάρος ή σειρήνα να προειδοποιεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Όπερ σημαίνει πως το ατύχημα ήταν καθαρά θέμα χρόνου. Και τόπου.

Ο οποίος ήταν μια διασταύρωση, σε μια ήσυχη γειτονιά του Μίσιγκαν. Ο 27χρονος οδηγός και το Honda Civic του καρφώθηκαν στο πλάι του Patriot, καθώς το αμερικανικό SUV πετάχτηκε αφρενάριστο από το STOP. Μετά ήταν που εκτυλίχθηκε το θέατρο του παραλόγου. Ο παραβάτης αστυνομικός αδιαφόρησε πλήρως για την σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου που έμπλεξε σε τροχαίο, τον έβαλε να ξαπλώσει μπρούμητα στο οδόστρωμα και του πέρασε χειροπέδες! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κατάχρηση εξουσίας χτύπησε «κόκκινο», καθώς ο οδηγός του Patriot φώναξε επανειλημμένα «τράκαρες αστυνομικό» και προχώρησε στην διαδικασία της σύλληψης.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού καταγγέλλει πως ο γιος της στερήθηκε των δικαιωμάτων του. Για την ακρίβεια, και κατά τον συλληφθέντα, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο για ενισχύσεις του είπαν -απλά κι απέριττα- πως «δεν έχει δικαιώματα». Η κατηγορία με την οποία συνελήφθη, επίσης είναι μετέωρη. Προφανώς υπαιτιότητα για την πρόκληση του ατυχήματος δεν υπάρχει, ενώ και το οπτικό υλικό δεν υποστηρίζει αντίσταση κατά της αρχής. Η διεύθυνση της αστυνομίας του Μίσιγκαν, δήλωσε πως θα διερευνήσει σε βάθος το περιστατικό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ