Αύριο πάει ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας


Η επίσκεψη που δεν έγινε σήμερα (11.07.2019) εξαιτίας της τραγωδίας στη Χαλκιδική, θα γίνει αύριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις περιοδείες του στα υπουργεία από το Παιδείας.

Στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (12.07.2019) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο υπουργείο Παιδείας για να συναντήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να κάνει σήμερα την επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αλλά την ανέβαλε εξαιτίας της φονικής θεομηνίας που χτύπησε τη Χαλκιδική. Την αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη έκανε γνωστή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

Εκτός από την επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε και την προγραμματισμένη, επίσης για σήμερα, συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.«Ούτε ένα λεπτό χαμένο»

«Ούτε ένα λεπτό χαμένο». Το σύνθημα που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη του κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποτυπώνει τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού. Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες

Στόχος του Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να επισκεφθεί όλα σχεδόν τα υπουργεία πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να έχει εικόνα από πρώτο χέρι, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνεργασία με τους υπουργούς του θα εξειδικεύσει το περιεχόμενο του «μπλε φακέλου» που έλαβαν όλοι οι υπουργοί στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τους στόχους για το κυβερνητικό έργο.

Ήδη, εξάλλου, οι βασικές προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη ως προς το έργο της κυβέρνησής του αποτυπώνονται είτε στα πρώτα νομοσχέδια που θα έλθουν στη Βουλή προς ψήφιση (επιτελικό κράτος και νέο φορολογικό) είτε στις συνεργασίες του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του.

Χαρακτηριστική ήταν η εντολή που δόθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να βγει η Αστυνομία στους δρόμους για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας, ενώ με τον Άδωνι Γεωργιάδη εξετάστηκε το θέμα του Ελληνικού και των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν για να προχωρήσει η επένδυση. Ήδη, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον Κωστή Χατζηδάκη το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, ενώ οι δύο σημερινές επισκέψεις στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσκοπούν στο ν’ ανοίξουν κι αυτά τα δύο κεφάλαια, στα οποία επίσης ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ