Γ. Βρούτσης: Προτεραιότητα οι εκκρεμείς συντάξεις


“Προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η ικανοποίηση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και η ψηφιοποιημένη σύνταξη” επεσήμανε σήμερα (11/7/2019), μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά την σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για όλα τα εκκρεμή θέματα του υπουργείου Εργασίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως υπήρξε ενημέρωση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Υπάρχει μία διαλυτική κατάσταση στο υπουργείο. Δεκάδες εκκρεμείς αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και συντάξεις που δεν έχουν εκδοθεί λόγω έλλειψης λογισμικού», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη ψηφιοποιημένης μετεξέλιξης του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός τόνισε πως στόχος του είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

«Στο επίκεντρο θα είναι ο αδύναμος, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος», τόνισε, προσθέτοντας πως εντολή του πρωθυπουργού είναι η προστασία των εργαζομένων.

Σε αυτή τη λογική, ο κ. Βρούτσης είπε πως, χθες, συναντήθηκε με τους επιθεωρητές εργασίας από τους οποίους και ζήτησε να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ