Πλακιωτάκης: “Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες”.

Το προσωπικό του στίγμα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν το επόμενο διάστημα, αφού ενημερωθεί αναλυτικά πρώτα από τους αρμόδιους φορείς, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες. Είμαι με όλους. Είμαι εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και των Ελλήνων. Δεν χρωστάω ούτε οφείλω την ύπαρξη μου σε κανέναν. Θέλουμε οι Έλληνες να επανέλθουν στην ποντοπόρο ναυτιλία και να ενισχυθεί η απασχόληση και κατά προέκταση το ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας:

«Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρών για όλους. Εδώ πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων πέρα από κομματικές και πολιτικές στρατηγικές. Θα ενισχύσω την όποια προσπάθεια στην κατεύθυνση η εξεύρεσης λύσης προκειμένου να διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη που είναι στο DNA του Έλληνα. Υπάρχει εθνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον είναι διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη που δυστυχώς κινδυνεύει» δήλωσε. Πλακιωτάκης: Τα επόμενα βήματα

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις των συντακτών για τις επενδύσεις στα λιμάνια, για τον αρχηγό του Λιμενικού, την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση και τις σχέσεις του με τους εφοπλιστές και τους συνδικαλιστές, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται μόλις δεύτερη ημέρα στο υπουργείο προσθέτοντας ότι ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο όχι για να κάνει διαχείριση αλλά πράγματα.

Είπε ότι το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει στο υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες περί διχοτόμησης του λιμενικού και «μετακόμισης» αρμοδιοτήτων του που αφορούν τομείς όπως το μεταναστευτικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και συνεχίζουμε κανονικά.Για την καταστροφική θεομηνία στη Χαλκιδική

Αναφερόμενος στη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρέθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας όπου ενημερώθηκε από τη στρατιωτική ηγεσία του λιμενικού για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

«Έχω ζητήσει από όλους να έχω άμεση ενημέρωση για οποιοδήποτε περιστατικό κρίνεται ως σοβαρό από στρατιωτική ηγεσία» ανέφερε και πρόσθεσε «θέλω να έχω προσωπική γνώση και άποψη τουλάχιστον για όλα τα μείζονα θέματα όπως με τη θεομηνία».Για τους Έλληνες ναυτικούς

Σε ερωτήσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών, ο υπουργός τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα περνάει ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

«Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να προσεγγίσουν το ναυτικό επάγγελμα σε μία ναυτιλιακή χώρα όπως η Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι επιδιώκει συνεργασία με όλα τα ναυτεργατικά σωματεία και με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει ούτε να πάρει μονομερείς αποφάσεις.Το μέλλον του ΟΛΠ

Για το master plan του ΟΛΠ, είπε ότι μόλις ενημερωθεί θα εκφράσει την άποψή του. Πρόσθεσε ότι το κάθε λιμάνι έχει τις δικές του δυνατότητες και ιδιαιτερότητες και αυτό που ενδιαφέρει μία χώρα που στενάζει οικονομικά είναι να προχωρήσουν άμεσα επενδύσεις.

Για το αν θα ακολουθεί το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων στα δέκα μεγάλα λιμάνια που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι δεν μπορεί να αναλαμβάνεις μία νομοθετική πρωτοβουλία και να προχωρείς σε παραχωρήσεις η υποπαραχωρήσεις την ώρα που δεν γνωρίζεις όλα τα δεδομένα όπως μία μελέτη αξιολόγησης.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ