Πούτιν: “‘Εσπασε” τον πάγο με τον Ζελένσκι


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την Πέμπτη (11.7.2019) για πρώτη φορά τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Ζελένσκι θέματα που αφορούν την διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, το ζήτημα της ανταλλαγής Ρώσων και Ουκρανών που κρατούνται σε κάθε χώρα, όπως και η συνέχιση των επαφών στο πλαίσιο του «Σχήματος της Νορμανδίας».

Στο θέμα της συνομιλίας και στο περιεχόμενό της, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς.

«Συζητήθηκαν ζητήματα διευθέτησης της κρίσης στην νοτιαανατολική Ουκρανία και από κοινού ενέργειες για την επιστροφή ατόμων που κρατούνται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία για την συνέχιση αυτής της δραστηριότητας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν δήλωσε ότι «συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα συνέχισης των επαφών στο πλαίσιο του Σχήματος της Νορμανδίας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ