Ισπανία: Δικαστήριο απαγορεύει να αφεθεί να πεθάνει βαριά ασθενής

Δικαστήριο διέταξε νοσοκομείο της Μαδρίτης να κάνει ανάνηψη σε μια ασθενή, σύμβολο της αντιπαράθεσης για το δικαίωμα στην ευθανασία στην Ισπανία.

Μετά τη δικαστική απόφαση, το νοσοκομείο υποχρεώνεται να λάβει όλα τα μέτρα ώστε, εφόσον χρειαστεί, να γίνει ανάνηψη στη γυναίκα που πάσχει από σοβαρή νευροεκφυλιστική πάθηση, δικαιώνοντας τους συγγενείς της που είχαν συγκρουστεί με τους θεράποντες γιατρούς στο θέμα αυτό που κυριαρχεί στην επικαιρότητα στην Ισπανία.

Γαλλία: Η ιστορία του Βενσάν Λαμπέρ που διχάζει – Ξεκινά η παθητική…

Η περίπτωση της Μαρία Τερέζα Μπλάνο, 54 ετών, παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνη του Βενσάν Λαμπέρ στη Γαλλία, ο οποίος αφέθηκε να πεθάνει μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, έχοντας περάσει την τελευταία 10ετία σε κατάσταση φυτού.

Η Μπλάνκο έχει νοσηλευτεί περισσότερες από 20 φορές τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να μιλήσει, όμως η οικογένειά της υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να επικοινωνεί, με γκριμάτσες και χαμόγελα.

Ισπανία: Ευθανασία; Όχι, ευχαριστώ!

Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η 54χρονη, στο προάστιο Αλκαλά δε Ενάρες της Μαδρίτης, θεωρούσε ότι, δεδομένης της κατάστασής της, η ανάνηψη – εφόσον πάθει καρδιακή ανακοπή – θα συνιστούσε μια ανώφελη ιατρική πρακτική.

Όμως οι συγγενείς της πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ευθανασία – πρακτική που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στην Ισπανία – και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εκτιμά ότι, δεδομένου ότι η κατάσταση της ασθενούς «παρουσίαζε, στις 8 Ιουλίου 2019, θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει λόγος (…) να σταματήσει η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας».

Click4more: Πέθανε ο τετραπληγικός ασθενής Βενσάν Λαμπέρ που δίχασε τη Γαλλία

«Η ασθενής νοσηλεύεται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεδομένης της κατάστασής της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, το οποίο έχει διορία μέχρι την Δευτέρα (15.7.2019) για να ασκήσει έφεση.

«Η οικογένειά της, που θέλει να συνεχίσει να ζει και να μάχεται, την γνωρίζει καλύτερα από τους γιατρούς που λένε ότι δεν πρέπει να της γίνει ανάνηψη», είπε από την άλλη στους δημοσιογράφους η Πολόνια Καστεγιάνος, η πρόεδρος της ένωσης χριστιανών δικηγόρων που εκπροσωπεί τους συγγενείς της Μπλάνκο.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ