Επτά τεράστια γυναικεία πρόσωπα, στη Βαλένθια


Εδώ και λίγες ημέρες, επτά μνημειωδών διαστάσεων γλυπτά από χυτοσίδηρο φιγουράρουν στην «Πόλη Τεχνών και Επιστημών» του Σαντιάγκο Καλατράβα, στη Βαλένθια.

Κάθε ένα από αυτά είναι μεγάλης κλίμακας πρόσωπο γυναίκας: το πρόσωπο της Σίλβια, αυτό της Ισαμπέλα, της Λάουρα Άσια, της Μαρίας, της Μίνα, της Κάρλα και της Λορέλ. Κάθε ένα, με τα μάτια κλειστά, σαν να κοιτούν μέσα τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Seven monumental sculptures by Jaume Plensa are on view now at Ciutat de les Arts i les Ciències, Valencia, Spain. Each sculpture in the water features a large-scale portrait head of a woman who is reflecting. Her eyes are closed and gaze directed inward. Together, the arrangement encourages a tranquil moment that transforms public space into also a highly personal one.⁠ ⁠ #jaumeplensa #plensa #ciutatdelesartsilesciencies #ciudadartesciencias @ciudadartesciencias #publicsculpture #portraits #sculpture #spain #valencia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Galerie Lelong & Co. (@galerielelong) στις

Πίσω από την παρουσίαση αυτών των γλυπτών του Ζάουμε Πλένσα είναι το Ίδρυμα Ορτένσια Ερέρο και η γκαλερί Lelong & Co. Πρόθεση του Ιδρύματος είναι η γνωριμία του κοινού με την καλλιτεχνική ευαισθησία ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του κόσμου, σήμερα. Η διάταξη των επτά γλυπτών κεφαλών ενθαρρύνει μια στιγμή γαλήνης, εκφράζει έναν προσωπικό διάλογο με τον χώρο που τα φιλοξενεί και τον μεταμορφώνει σε έναν ιδιαίτερα προσωπικό χώρο.

Το έργο θα παραμείνει στην «Πόλη Τεχνών και Επιστημών» του Σαντιάγκο Καλατράβα έως τις 3 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ