Ατίθαση η νέα BMW Σειρά 8 στον «τάρανδο» (+video)


Η επιστροφή της 8αρας ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε για την BMW, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2019 για να δούμε τις επιδόσεις της στο τεστ αποφυγής ταράνδου.loadposition acs-bmw

Κατά τα γνωστά, το km77.com πήρε το αυτοκίνητο και το υπέβαλε στην δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Στόχος ήταν τα 77 χλμ./ώρα και η έκδοση που προτιμήθηκε ήταν η 840d xDrive, με τον twinturbo 3λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο ντίζελ των 320 ίππων και 680 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς και η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

Με το setup στην πιο μαλακή του ρύθμιση (Comfort), το βαυαρικό κουπέ πήρε δυο κώνους μαζί του στα 75 χλμ./ώρα. Τα 77 αποδείχθηκαν ψηλό «ταβάνι», με την καλύτερη επίδοση να σημειώνεται στα 74 χλμ./ώρα. Με την ανάρτηση στο Sport οι κλίσεις του αμαξώματος περιορίζονται, όμως το γλίστρημα της ουράς στην τρίτη τιμονιά -που σηματοδοτεί την είσοδο στον αντίστοιχο διάδρομο- παραμένει. Είναι χαρακτηριστικό πως η 840d έβαλε «σημάδι» τον δεύτερο κώνο του τρίτου διαδρόμου, χτυπώντας τον σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες. Μια συμπεριφορά που της στοίχισε την επιτυχία στα 78 χλμ./ώρα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο πέρναγε «αέρα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ