Βλέπει Στουρνάρα και Δρόσο ο Μητσοτάκης – Τηλεφωνήματα από Τριντό και Μόρισον


«Φορτωμένο» και σήμερα (12.07.2019) το πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόμο.

Κόσμος και… κοσμάκης θα περάσει και πάλι από το Μαξίμου. Μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας η οποία έβγαλε ειδήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε στο Μαξίμου όπου αργότερα θα δεχτεί τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιάννη Δρόσο. Στο Παιδείας ο Μητσοτάκης – «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα»

Πρώτος την πόρτα του Μαξίμου θα περάσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και είναι η πρώτη που έχει με τον Γιάννη Στουρνάρα ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 13:30 και παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μισή ώρα μετά, στο Μαξίμου θα βρεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος. Θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι και η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει ο έλεγχος της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τη δεύτερη (από τις πολλές που θα ακολουθήσουν) επίσκεψή του σε υπουργείο ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων και θα βρεθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.In the meantime… Μητσοτάκης στα τηλέφωνα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα τηλεφωνήματα συγχαρητηρίων που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Έλληνα πρωθυπουργό τηλεφώνησε, χθες Πέμπτη (11.07.2019) ο ομόλογός του του Καναδά, Τζάστιν Τριντό για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Κατά τη συνομιλία τους, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζάστιν Τριντό εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, δεδομένης της ήδη ισχυρής επενδυτικής παρουσίας του Καναδά στην Ελλάδα. Τόνισαν επίσης τον ξεχωριστό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, η οποία αποτελεί ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε τηλεφώνημα και από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον. Και αυτό το τηλεφώνημα έγινε χθες. Μητσοτάκης και Μόρισον υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, ως συνδετικού κρίκου των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ