Δόμνα Μιχαηλίδου: “Ασπίδα” από τον Δοξιάδη – “Δικά μου λόγια είπε”

«Ασπίδα» προστασίας για την νέα υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σηκώνει ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου κατηγορήθηκε τις τελευταίες ημέρες για ασέβεια απέναντι στον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς κυκλοφόρησε βίντεο από την παρουσίαση ενός βιβλίου το 2018, στο οποίο έκανε λόγο για «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας.

Συγκεκριμένα η κ. Μιχαληλίδου φαίνβεται στο σχετικό απόσπασμα να μιλά και να λέει πως «Ακούω συνέχεια «ιστορικό στέλεχος της αριστεράς», «ιστορικός αγώνας» κι αναρωτιέμαι, για ποια ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την Ιστορία; Ποιοι; Αυτοί που είναι ακριβώς οι ψυχικά νοσούντες;». Δοξιάδης: Δικά μου ήταν τα λόγια

Ωστόσο ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης έσπευσε να υπερασπιστεί την Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας πως τα όσα είπε είναι απλά όσα διάβαζε από το βιβλίο που παρουσίαζε, το οποίο υπογράφει ο ίδιος μαζί με τον συνταγματολόγο Σταύρο Τσακυράκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Δοξιάδης αναφέρει πως «τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς–αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here