Εύβοια: Όλη η αλήθεια για τον «ξιφία» στη Χαλκίδα

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο μετά τις καταγγελίες πως λουόμενοι λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου «ξιφία» που κυοφορούσε, σε παραλία της Χαλκίδας. Μόνο που η αλήθεια μοιάζει να είναι αρκετά διαφορετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από το λιμενικό, για αρχή δεν πρόκειται για ξιφία αλλά για βασιλική ζαργάνα. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν θα μπορούσε να κυοφορεί καθώς οι ζαργάνες γεννούν αυγά.

Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα 8 Ιουλίου αλλά πήρε διαστάσεις όταν κυκλοφόρησε βίντεο σύμφωνα με το οποίο οι λουόμενοι το «λιθοβολούν». «Ακόμα και να ήθελαν να το λιθοβολήσουν αυτό θα ήταν αδύνατο μιας και στην περιοχή δεν υπάρχουν πέτρες. Θα έπρεπε να πάνε αλλού να τις βρουν» λέει στο newsbomb.gr γνώστης της περιοχής.

Στο βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα κάποιοι πανικόβλητοι να πετούν αντικείμενα κατά του άτυχου ψαριού που βρέθηκε αποπροσανατολισμένο στα ρηχά προκαλώντας τρόμο και υπερβολικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στο ντόκο το ράμφος του» πριν ξεψυχήσει και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες: περισυλλέχθηκε και παραδόθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί τι οδήγησε στο περιστατικό.

Το δε βίντεο έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ