Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και μέλη της διοίκησης δήλωσε: «. «Ανάπτυξη χωρίς ακμάζουσα μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Και η κυβέρνησή μας, και θα το δείτε αυτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελούσε, αποτελεί και εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως συνάντησε τους θεσμικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την πρώτη εβδομάδα της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι εξέθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και την οργάνωση και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων και προσέθεσε:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη στην ατζέντα του και εκτιμάμε ότι γρήγορα θα προχωρήσουν για να δώσουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή την καλύτερη οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία ώστε να πάει η οικονομία μπροστά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος τόσο από τον τρόπο που κινείται η νέα Κυβέρνηση όσο και από τους ρυθμούς που έχει δώσει η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε τον ρου των επιχειρήσεων και να δούμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη γιατί το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται είναι η πολιτική θέληση και εδώ υπάρχει. Και εμείς, σαν επιμελητήρια και εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό σε κάθε βήμα που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και να σκεφτούν το μέλλον τους».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here