ΑΕΚ: “Αιχμές” για παίκτες από τον Καρντόσο. “Το επίπεδο κάποιων είναι χαμηλότερο”


Η ΑΕΚ εμφάνισε κακή εικόνα κόντρα στην Τρέντσιν και ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση με τον προπονητή της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο να αφήνει «αιχμές» για κάποιους από τους παίκτες της ομάδας του.

Για την εικόνα και την ήττα της ΑΕΚ από την Τρέντσιν μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο, κάνοντας λόγο για έλλειψη ποιότητας σε κάποιες θέσεις του ρόστερ.Οι δηλώσεις του Καρντόσο

«Νομίζω αυτή την στιγμή αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε όσα δείχνουμε στις προπονήσεις και να τσεκάρουμε το επίπεδο κάποιων ποδοσφαιριστών. Νομίζω πως πέρα απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου η Τρέντσιν ήταν καλύτερη, είχαμε καλύτερη εικόνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και γενικότερα τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε πρώτοι, αλλά το σημαντικό είναι να δούμε κάποιες συμπεριφορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς και είναι θετικό να κερδίζουμε στα παιχνίδια, αλλά πρέπει να βλέπουμε και πράγματα που κάνουν οι ποδοσφαιριστές.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε πως οι παίκτες έπαιξαν με συσσωρευμένη κούραση. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Βλέπω μία ομάδα που απ’ το πρώτο λεπτό παίζει με τον τρόπο που έχουμε ζητήσει στις προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν και ήταν επικεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Είναι αδύνατον να ποσοτικοποιήσεις την ποιότητα. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που σε κάποιες θέσεις αποδίδουν καλά, σε κάποιες άλλες όχι. Είναι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις. Είναι προφανές ότι το επίπεδο κάποιων ποδοσφαιριστών είναι διαφορετικό από των άλλων. Το σημαντικό είναι η προσπάθεια που δείχνουν και να κάνουν πράγματα που τους έχουμε ζητήσει. Άλλοι παίκτες έχουν διαφορετικές ικανότητες από τους υπόλοιπους. Προσπαθούμε να χτίσουμε το ρόστερ.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για εναλλακτικό πλάνο. Υπάρχει η κοντινή και η μακρινή πάσα. Αυτός που αποφασίζει είναι ο τερματοφύλακας. Είμαστε στην αρχή. Ζητήθηκε στους παίκτες να αλλάζουν πάσες και προσπάθησαν να το κάνουν. Οι τερματοφύλακες σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν συνηθισμένοι να παίζουν με βαθιές μπαλιές. Τώρα καλούνται να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αυτά δουλεύουμε καθημερινά και θα δούμε στο τέλος ποιος θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Μέχρι αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται από τους τερματοφύλακες. Είναι θαρραλέοι και προσπαθούν να κάνουν δουλειά».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ