ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ., με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε επέλθει συμφωνία πως σήμερα θα πρέπει να γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά τα σπουδαία και τα σημαντικά θα πρέπει να μετατεθούν για το φθινόπωρο.

Οι πληροφορίες λένε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου πηγαίνει για το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2020. Φυσικά στη συζήτηση που έγινε χθες μπήκε ως θέμα και το είδος του συνεδρίου που θέλει να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στελέχη συμφώνησαν σε μια ανοιχτή διαδικασία, μέσα από την οποία το κόμμα θα αναγεννηθεί και θα απευθυνθεί σε πολίτες που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.

Στόχος είναι η εγγραφή μελών, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα εγγεγραμμένα μέλη στο κόμμα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια κομμάτια της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των μελών του κόμματος, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Σε αριθμούς το κόμμα αυτή τη στιγμή έχει περίπου 30.000 μέλη και για να φτάσουν στο 10% των ψηφοφόρων θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 140.000.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να αποκτήσει και ορισμένα χαρακτηριστικά που να του δίνουν κύρος και προοπτική για να μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις μάχες, όπως οι δημοτικές εκλογές.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ