Ας τρέμει όσο θέλει. Δεν “κουτσομπολεύουν” οι Γερμανοί την Άνγκελα Μέρκελ


Οι Γερμανοί πολίτες φαίνεται πως θεωρούν πως η υγεία της Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι για δημόσια κατανάλωση και πως αποτελεί προσωπικό θέμα της Καγκελάριου.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο έρευνας Civey, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η υγεία της Μέρκελ είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα.

Περίπου το 34% απάντησε ότι ως ένα πρόσωπο εκλεγμένο σε δημόσιο αξίωμα η Μέρκελ θα πρέπει να ενημερώσει το κοινό για την κατάσταση της υγείας της ενώ το 7% απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να επιμένει πως είναι καλά στην υγεία της, παρά το γεγονός πως είχε ακόμη ένα ιατρικό επεισόδιο, υποδεχόμενη τον φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε στο Βερολίνο.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της ξεκίνησαν στα μέσα Ιουνίου όταν άρχισε να τρέμει σε μια εκδήλωση προς τιμήν του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τότε η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι ήταν προϊόν αφυδάτωσης λόγω της μεγάλης ζέστης τη συγκεκριμένη ημέρα.

Εννέα ημέρες μετά η καγκελάριος εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει κατά την τελετή διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Τα τελευταία δύο επεισόδια η Μέρκε, η οποία σε λίγες ημέρες κλείνει τα 65 της χρόνια, τα απέδωσε σε ψυχολογικούς λόγους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ