«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Στον «αέρα» οι αιτήσεις

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Αναβολή αιτήσεων στον δεύτερο κύκλο του Προγράµµατος.

Τρεις ηµέρες πριν από το άνοιγµα της πλατφόρµας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τη µετάθεση για τις 16 Σεπτεµβρίου 2019 της σχετικής διαδικασίας, αντί της ∆ευτέρας 15 Ιουλίου που είχε προγραµµατιστεί.

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση, η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιµασία του προγράµµατος και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τις επόµενες µέρες θα γίνει σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρµογής του Προγράµµατος, έτσι ώστε να ανακοινωθούν οι ακριβείς ηµεροµηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά οµάδα περιφερειών.

Πηγές του ΥΠΕΝ ανέφεραν στο «Εθνος» ότι υπήρχαν διαµαρτυρίες, τόσο από µηχανικούς-συµβούλους όσο και από πολίτες, για το γεγονός ότι η έναρξη της προθεσµίας συνέπιπτε µε τις καλοκαιρινές άδειες και πολλοί δεν θα προλάβαιναν.

Πρέπει ωστόσο να σηµειωθεί ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το ΥΠΕΝ, διατυπώνεται ήδη ανησυχία για πιθανές αλλαγές που ίσως γίνουν από τη νέα ηγεσία, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης, αλλά και των ποσών που θα παρέχει το πρόγραµµα σε όσους ενταχθούν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here