Αίγυπτος: Ανοίγουν για το κοινό δύο πανάρχαιες πυραμίδες. Video

Την απόφαση να ανοίξουν στο κοινό δύο από τις αρχαιότερες πυραμίδες της χώρας – μετά από μισό και πλέον αιώνα – έλαβε η Αίγυπτος.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χαλίντ ελ – Ανάνι δήλωσε σε δημοσιογράφους πως θα επιτραπούν και πάλι οι επισκέψεις στην περίφημη Κυρτή Πυραμίδα του Σνεφρού, η οποία βρίσκεται στην βασιλική νεκρόπολη Νταχσούρ, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Αίγυπτο.

Η περίφημη Κυρτή Πυραμίδα του Σνεφρού κατασκευάστηκε κατά την τέταρτη δυναστεία, γύρω στο 2400 π.Χ. και ήταν κλειστή για το κοινό από το 1965.

Γνωστή για την αλλαγή στην κλίση της, θεωρείται ένα εξαιρετικό δείγμα πρώιμης μνημειακής αρχιτεκτονικής στην αρχαία Αίγυπτο και ήταν η δεύτερη πυραμίδα που κατασκευάστηκε κατά την βασιλεία του Σνεφρού.

Ταυτόχρονα θα ανοίξει μία ακόμα λιγότερο γνωστή πυραμίδα, επίσης στην Νταχσούρ.

Τα δύο μνημεία ήταν σφραγισμένα για τους τουρίστες από το 1965.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην νεκρόπολη ανακάλυψαν πέτρινοι, πήλινοι και ξύλινοι σαρκοφάγοι. Κάποιες εξ αυτών περιείχαν μούμιες. Βρέθηκαν επίσης ξύλινες ταφικές μάσκες και εργαλεία.

Ελπίδα των αιγυπτιακών Αρχών είναι πως οι ανακαλύψεις και η δυνατότητα επίσκεψης σε πυραμίδες να ενισχύσουν τις τουριστικές εισροές, που έχουν περιοριστεί μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις πολιτικής βίας που άρχισαν με την Αραβική Άνοιξη.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ