Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού.


«Το ΚΚΕ είναι εδώ! Η ΚΝΕ είναι εδώ!» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο 28ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο στο Καρπενήσι.

«Είμαστε στη στη Ρούμελη του Άρη και του Νάκου Μπελή, του Χαρίλαου Φλωράκη και του Διαμαντή. Στην καλύβα του Στεφανή και στις Κορυσχάδες. Στη Βίνιανη και στο Καρπενήσι. Στα βουνά και στα περάσματα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στα μέρη που το κόμμα μας δέθηκε με κάθε τους σπιθαμή και οικοδόμησε δεσμούς αίματος και αγώνα με τον λαό της περιοχής», πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια μέρα από τις εκλογές για να επιβεβαιωθεί το σύνθημά μας «ΚΚΕ, η δύναμή σου την επόμενη μέρα»» είπε, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα για τον λαό είναι εδώ με «τις δεσμεύσεις που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της ΝΔ, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, η αυξημένη εποπτεία της ΕΕ, οι νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου». Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την αντιλαϊκή σκυτάλη στη ΝΔ»

«Αυτές τις δεσμεύσεις έθεσε ως προτεραιότητες στην κυβέρνηση της ΝΔ, το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας το οποίο έδωσε και το σινιάλο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης» ενώ η νέα κυβέρνηση της ΝΔ «δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτικών ενώσεων του κεφαλαίου για νέα μέτρα στήριξης των κερδών του».

Είπε ότι η ΝΔ «θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής».

Αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου και σημείωσε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετέτρεψε τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είχε αναλάβει και το ρόλο του «πλυντηρίου» των ευρω-αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που τους παρουσίαζε ως «διαβολικά καλούς» για την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

«Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, θα πατήσει ακριβώς πάνω σ’ αυτή τη «βρώμικη» δουλειά της «πλύστρας» του ιμπεριαλισμού, που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απογειώσει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη συνεργασία με κράτη, όπως το Ισραήλ, που καταπιέζει και δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης» πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ