Καιρός: Προσοχή! Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, μαζί με δυνατούς ανέμους τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, σύμφωνα με Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά,
βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα. Όπως ανακοινώθηκε τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, έχουν ενημερωθεί όλοι οι συναρμόδιοι στην αντιμετώπιση των καταστροφών φορείς, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητά τους, με τη σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) ή Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ