Υπουργείο Οικονομικών: Αυτές τις αλλαγές εξετάζουν για τις 120 δόσεις


Δύο χρόνια μετά το τελευταίο ευρύ φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή, έρχεται ένα νέα σχέδιο νόμου με παρεμβάσεις και αλλαγές σε όλα σχεδόν τα πεδία της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής. 

Η νέα κυβέρνηση, σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία εκλογής της και χωρίς να έχει συζητηθεί σε κάποιο Eurogroup, πρόκειται να φέρει στη Βουλή σημαντικές αλλαγές. Στο υπουργείο Οικονομικών, ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος θεωρείται γνώστης των φορολογικών θεμάτων καθώς προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και με τις καίριες επερωτήσεις του κατά το παρελθόν έχει δείξει ότι γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος το φορολογικό σύστημα, έχει αναλάβει με τους επιτελείς της Καραγεώργη Σερβίας τη σύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Στόχος να είναι όσο πιο απλό γίνεται και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να κινούνται στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Με το νομοσχέδιο θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Στις αλλαγές στη ρύθμιση των χρεών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βελτιώσεις για όσους έχουν χρέη έως 3.000 ευρώ, επέκταση των 120 δόσεων για όλους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και μείωση του ετήσιου επιτοκίου με το οποίο επιβαρύνονται σήμερα οι δόσεις (ανέρχεται στο 5%).

Ερωτηματικό παραμένει αν θα έλθει στη Βουλή ως έχει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να κυρωθεί, στην οποία προβλέπεται να ενταχθούν στις 120 δόσεις και οι οφειλές που θα βεβαιωθούν εντός του 2019 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (έως 30 Σεπτεμβρίου 2019) αφορούν υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31.12.2018.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ