Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν για Μητσοτάκη.


Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε απόψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνη για τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν έκανε λόγο για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ τόνισε πως τα γεωτρύπανα της Άγκυρας δεν πτοούνται από καμία προειδοποίηση ή απειλή.

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον. Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος

«Έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο. Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες. Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή; Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα; Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο «Πορθητής» και το «Γιαβούζ», τα γεωτρύπανά μας, μαζί με το ερευνητικό μας πλοίο «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή», διαμήνυσε ο «Σουλτάνος».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ