S-400: Το μπαλάκι στις ΗΠΑ στέλνει η Τουρκία – Το μήνυμα στον Τραμπ


Να μην επιβάλλει κυρώσεις καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ η Άγκυρα στέλνοντας το μήνυμα πως η αγορά των S-400 ήταν υποχρέωση και όχι επιλογή.

Είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας» διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Haberturk.

Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε σε άλλο σημείο σύμφωνα με την Sabah.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων και ότι στόχος του είναι να μειώσει τον πληθωρισμό από άνω του 15% σε μονοψήφιο αριθμό έως το τέλος του έτους και επίσης έχει συγκεκριμένο στόχο για τα επιτόκια το ίδιο διάστημα.

«Έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο στα επιτόκια έως το τέλος του έτους. Θα τον επιτύχουμε επίσης» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Θα τα μειώσουμε με σοβαρό τρόπο. Μόλις μειωθούν, θα δείτε τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά» συμπλήρωσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ