Κυβέρνηση: Προσφυγικό – μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση… φουλάρει τις μηχανές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει στο επίκεντρο της ατζέντας το «καυτό» ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Και το προσφυγικό-μεταναστευτικό βάζει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του διδύμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων.Η κυβέρνηση… τρέχει

Το Σαββατοκύριακο, εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη Μόρια της Λέσβου, πραγματοποιώντας για την κυβέρνηση αυτοψία στον προσφυγικό καταυλισμό και διαπιστώνοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών παρά τα χιλιάδες ευρώ κοινοτικών κονδυλίων που διατέθηκαν. Χρυσοχοΐδης: Άβατο στα Εξάρχεια… τέλος! Όλο το σχέδιο!

Όπως είχε πει και προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου με αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία και όχι με μεταφορά των μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως μέσω της άμεσης επιστροφής όσων δεν δικαιούνται ασύλου.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την κυβέρνηση και στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, ενώ το όλο ζήτημα άπτεται άμεσα και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεδομένου πως η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών είναι αυτή που βοήθησε την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση του 2015. Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Στο πεδίο της οικονομίας και πάντα εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στα τέλη της εβδομάδας, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist.Η… στοχοπροσήλωση που θα δηλώσει η κυβέρνηση

Όπως προέκυψε και από τη σύσκεψη του Σαββάτου με το οικονομικό επιτελείο κι όπως έγραψε το newsit.gr, ο στόχος που έχει η κυβέρνηση είναι να διακηρύξει με το «καλημέρα» στους θεσμούς – των οποίων επίσης οι εκπρόσωποι έρχονται στην Αθήνα για τις πρώτες επαφές με τους νέους υπουργούς – τη στοχοπροσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη
Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ