Ο οίκος Sotheby’s θα δημοπρατήσει για πρώτη φορά αυτά τα αντικείμενα


Ο οίκος Sotheby’s της Νέας Υόρκης βγάζει για πρώτη φορά σε δημοπρασία αθλητικά παπούτσια.

Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών θα βγάλει στο σφυρί 100 ζευγάρια από τα σπανιότερα αθλητικά παπούτσια που έχουν μέχρι σήμερα κατασκευαστεί, ανάμεσά τους και ένα από τα πρώτα ζευγάρια για τρέξιμο της Nike που εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 160.000 δολαρίων.

Το “Moon Shoe” της Nike είναι ένα από τα μόλις 12 ζευγάρια της συγκεκριμένης σειράς που κατασκευάστηκαν. Σχεδιάστηκε από τον συνιδρυτή της Nike και προπονητή στίβου Μπιλ Μπάουερμαν για δρομείς στους προκριματικούς αγώνες για τους Ολυμπιακούς του 1972 και αυτό το ζευγάρι που δημοπρατείται είναι χειροποίητο, σύμφωνα με την εταιρεία ενδυμάτων Stadium Goods, η οποία συνεργάζεται με τον οίκο Sotheby’s για την διοργάνωση.

Άλλα αθλητικά παπούτσια που θα βγουν στο σφυρί είναι τα ζευγάρια Back to the Future Part II που κυκλοφόρησε η Nike το 2011 και στη συνέχεια το 2016, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από την ομότιτλη ταινία του 1989 με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζ. Φοξ.

Τα ζευγάρια αυτά αναμένεται να πωληθούν από 50.000 ως 70.000 δολάρια.

Στα αθλητικά παπούτσια που θα δημοπρατηθούν στην διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία στις 23 Ιουλίου, περιλαμβάνονται και σπάνια ζευγάρια της Adidas, από την σειρά Yeezy με την υπογραφή του ράπερ Κάνιε Γουέστ, και της Nike από την σειρά Air Jordan.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε δημοπρασία για αθλητικά παπούτσια είναι 190.373 δολάρια το 2017 για ένα ζευγάρι υπογεγραμμένα Converse που φέρεται να είχε φορέσει ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό του μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ