ΕΝΦΙΑ: Πώς θα μειωθεί ο φόρος σε τρία διαφορετικά στάδια

ΕΝΦΙΑ: Tο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών- Τι θα προβλέπεται για το 2020 και το 2021 – Ανάσα στη μεσαία ακίνητη περιουσία. 

Από τα εκκαθαριστικά του Αυγούστου ξεκινά η ελάφρυνση του φόρου «ανάσα» στη μεσαία ακίνητη περιουσία. Το σχέδιο της σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ ενεργοποιείται από τα τέλη Αυγούστου με μείωση του φόρου 10% μεσοσταθμικά.

Το 2020 ο φόρος ακινήτων, ο οποίος «λύγισε» κυρίως τη μεσαία τάξη θα μειωθεί κατά 20%, μείωση η οποία θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξάρτητα από το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους ενώ ακόμη μία μείωση της 10% θα «ξεκλειδώσει» το 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ελάφρυνση αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών. Για φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ δεν θα δούν καμία διαφορά καθώς δεν προβλέπεται καμία μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός της ερχόμενης διετίας που υποδέχθηκε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα έρθει στη Βουλή έως τις αρχές Αυγούστου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ