Με ένα «κλικ» από τον Σεπτέμβριο οι μεταβιβάσεις ακινήτων


ΑΑΔΕ: Νέα λειτουργία στην πλατφόρμα του TAXISnet θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών καθώς από τον Σεπτέμβριο με ένα «κλικ» θα γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η νέα εφαρμογή για τη μεταβίβαση ακινήτων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου και πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να παρίστανται στις κατά τόπους Εφορίες και να ταλαιπωρούνται.

Με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου θα γίνεται εξ ολοκλήρου στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Επιπλέον ακόμα και η δήλωση του φόρου μεταβίβασης θα συντάσσεται και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet και όχι στις ΔΟΥ ενώ η διασταύρωση, ο έλεγχος και η επαλήθευση των στοιχείων θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Μετά τον ηλεκτρονικό έλεγχο που θα διενεργείται από το σύστημα στην υποβληθείσα δήλωση, θα βεβαιώνεται ο φόρος και θα εκδίδεται η Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) για την καταβολή του από τον αγοραστή.

Με την αυτόματη διασταύρωση το κράτος κερδίζει από την αποφυγή «μαύρων» συναλλαγών καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Μεσιτών το 84,7 % των μεταβιβάσεων γίνεται με χρήση μετρητων.

Δήλωση φόρου δωρεάς γονικών παροχών:

  • 10% γονείς σε παιδιά, σύζυγος σε σύζυγο, παππούς ή γιαγιά σε εγγονό
  • 20% μεταξύ αδελφών, θείοι σε ανίψια, πεθερικά σε γαμπρούς ή νύφες, προ παππούδες σε δισέγγονα
  • 40% όλες οι άλλες περιπτώσεις

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ