Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Mε διάταξη της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς το σκέλος αυτό αρχειοθετείται καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που διερευνώνται, δηλαδή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Η εν λόγω αρχειοθέτηση είναι η 5η κατά σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη 4 πολιτικά πρόσωπα: τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση υποστηρίζοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και για το λόγο αυτό προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Όπως σημείωνε μάλιστα η φαρμακευτική δαπάνη επί θητείας του είχε μειωθεί κατά 50%.

Οι καταγγελίες Αγγελή

Κατόπιν της αρχειοθέτησης, εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς Γ. Αγγελής.

Ο τελευταίος υποστήριζε συγκεκριμένα ότι «Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μια ‘σχετική βιασύνη’ να ‘ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς’, να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και ‘τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής’. Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν δια στόματος της κυρίας Τουλουπάκη ότι «θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά’. Αντέδρασα έντονα».

Για τα παραπάνω καθώς και για τις υπόλοιπες καταγγελίες του περί παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis ξεκίνησε έρευνα στον Άρειο Πάγο η οποία προς το παρόν έχει «παγώσει». Και ο λόγος είναι το αίτημα εξαίρεσης που κατάθεσε ο κ. Αγγελής κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.
Το αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ