Βουλή: “Καυτό” σκηνικό με τον Βαρουφάκη… δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο… χωροταξικός παράγοντας στην νέα Βουλή!
Οι… πρώην σύντροφοι, Βαρουφάκης και ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται δίπλα – δίπλα και… όλοι ανυπομονούν για τις μάχες που έρχονται.
Ο σταθερός της υπόθεσης, η… VIP πρώτη σειρά και οι νέοι. Δείτε πώς θα κάθονται όλα τα κόμματα.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που θα γίνει την Τετάρτη, 17.07.2019.

Τοπογραφικές… ανακατατάξεις σε σχέση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα έχουμε στη νέα, εξακομματική Βουλή.Περισσότεροι αρχηγοί… μπροστά στη νέα Βουλή

Στην πρώτη σειρά θα συνυπάρξουν τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, από τρεις που ήταν την περασμένη φορά. Γενικοί Γραμματείς: Η «ακτινογραφία» των πρώτων 28

Ανάμεσα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει από το πάνω διάζωμα που ήταν την προηγούμενη περίοδο η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ που πλέον αριθμεί 22 βουλευτές ως κοινοβουλευτική δύναμη. Έτσι η διάταξη θα έχει ως εξής, από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως κανείς κοιτά το βουλευτήριο.

Η ΝΔ στην παραδοσιακή δεξιά του πτέρυγα, μόνο που λόγω της μη εισόδου της ΧΑ στην Βουλή, οι βουλευτές της θα καθίσουν μέχρι πάνω τα ορεινά δεξιά έδρανα. Δίπλα της ΝΔ θα καθίσει το ΚΙΝΑΛ που μετακομίζει στα πρώτα έδρανα από το πάνω διάζωμα.

Δίπλα στο ΚΙΝΑΛ θα καθίσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του που θα απλωθούν μέχρι τα αριστερά έδρα του πάνω διαζώματος. Και τέλος αριστερά, στην παραδοσιακή του θέση θα βρεθεί το ΚΚΕ που διατήρησε τον ίδιο αριθμό βουλευτών ως κοινοβουλευτική δύναμη.

Στο κέντρο και δεξιά του πάνω διαζώματος , στις πρώην περίπου θέσεις των ΑΝΕΛ της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου θα καθίσει η… πρωτάρα κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης και στις θέσεις που είχε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα βρεθεί το ΜέΡΑ 25.

Εκεί εντοπίζεται και το μεγαλύτερο… ενδιαφέρον, αφού οι πρώην σύντροφοι -Βαρουφάκης και ΣΥΡΙΖΑ- θα βρίσκονται δίπλα – δίπλα κι αν κρίνει κανείς από τα… εκατέρωθεν βέλη που εκτοξεύονται εδώ και πολύ καιρό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του εκλεκτού του στον θώκο του υπουργείου των Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι βέβαιο πως θα ζήσουμε… καυτές στιγμές στη νέα Βουλή!Δείτε πώς θα είναι η νέα Βουλή ΒουλήΒουλήΠως θα γίνει η ορκωμοσία στην νέα Βουλή

Εν τω μεταξύ, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, την Τετάρτη, 17.07.2019, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, όπως προέκυψαν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οι νέοι και παλαιοί βουλευτές χαρούμενοι θα προσέλθουν από νωρίς το πρωί στην Βουλή για την ορκωμοσία, συνοδευόμενοι όπως είθισται από συζύγους, παιδιά και συγγενείς, οι οποίοι θα τους καμαρώσουν από τα κατάμεστα θεωρία σε αυτή την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας περιόδου.

Το κουδούνι της Ολομέλειας θα ηχήσει στις 11 ακριβώς για την εναρκτήρια συνεδρίαση. Στην έδρα του Προέδρου της Βουλής θα καθίσει και θα προεδρεύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος στη τάξη Αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής. Έτσι, αφού δεν εκλέχθηκε ο Τάσος Κουράκης που ήταν Α’ Αντιπρόεδρος της απελθούσας Βουλής, θα προεδρεύσει ο πρώην Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος θα επικουρηθεί στο έργο του στην Βουλή από τέσσερις Γραμματείς, που τα καθήκοντα αυτά ασκούνται από τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές , ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων στην Βουλή θα καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος με την έναρξη της συνεδρίασης θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ο κατάλογος αυτός θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

Αμέσως μετά ο προεδρεύων, θα ζητήσει από τον Γραμματέα να εξέλθει από την Ολομέλεια και να συνοδεύσει στην αίθουσα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τα μέλη της ΔΙ Συνόδου όπου θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα δώσουν όσοι βουλευτές θελήσουν πολιτικό όρκο, ενώ αντίστοιχα στο Κοράνι μπορεί να ζητήσουν να ορκιστούν όσοι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα το επιθυμούν.

Μετά την τελετή αγιασμού και ορκωμοσίας στην Ολομέλεια, οι «300» πριν αποχωρήσουν θα περάσουν από το 51 γραφείο του ισογείου, όπου είναι το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών για να υπογράψουν και τα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ