Ολυμπιακός – Νότιγχαμ: Έδειξε έτοιμος για την Πλζεν. “Πάτησε” τους Άγγλους


Πειστική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην πρώτη του φετινή αναμέτρηση στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και νίκησαν την Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-0, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο τους επίσημο αγώνα, στην έδρα της Βιτόρια Πλζέν, για τα προκριματικά του Europa League. Δύο γκολ ο Γκερέρο – Σημαντική παρουσία από Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού μες την Νότιγχαμ Φόρεστ και νίκησε την αγγλική ομάδα με 3-0, λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Τσεχία για τον πρώτο του αγώνα με την Βιτόρια Πλζέν, για τα προκριματικά του Europa Lerague

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έδειξε ικανός να καλύψει -δημιουργικά- του κενό του Κώστα Φορτούνη, ενώ ο Μιγκέλ Γκερέρο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό… φεγγάρι, πετυχαίνοντας τα δύο γκολ των “ερυθρόλευκων”. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε αρχικό σχήμα με τους παίκτες, που όπως φαίνεται έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστούν από το ξεκίνημα στο πρώτο ματς με την Πλζεν για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League. (Σα, Τσιμίκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γκερέρο).

Μόλις στο 4′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το πρώτο του -έστω και ανεπίσημο- γκολ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γκερέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που με ωραίο σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και έδειξε πολύ δυνατός στα “στημένα”. Και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στο 2-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Μούριτς έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Σεμέδο και ο Γκερέρο από κοντάέκανε το 2-0.

Ολυμπιακός – Νότιγχαμ: Αποθέωση για Φορτούνη! Δάκρυσε ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» – video

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ηρεμία στις κινήσεις τους, σωστές επιλογές στον ελεύθερο παίκτη, βρήκαν λύσεις στην πίεση της Νότιγχαμ, έβγαλε σιγουριά στο παιχνίδι τους (σ.σ. σημαντική η παρουσία του Βλαμπουενά, την ώρα που ο Ποντένσε έδειξε να μην “πατά” καλά) και είχαν και παρουσία στα καρέ του Μούριτς.

Πέρα από ένα διάστημα που άσκησε σχετικά καλή πίεση (σ.σ. ο Σεμέδο “καθάρισε” κάθε μπαλιά), η Νότιγχαμ Φόρεστ έδειξε προβλήματα στην άμυνα της και ειδικά στα “στημένα”. Έτσι, δεν άργησε να δεχθεί και τρίτο γκολ (32′). Αυτή τη φορά ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που έπιασε καλό σουτ, ο Μούριτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, ο Σεμέδο διεκδίκησε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Γκερέρο που σκόραρε για δεύτερη φορά με δυνατό σουτ (3-0).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες (40′).Ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βαλμπουενά “έκοψε” στον Μασούρα που έπιασε το σουτ αλλά ένας αμυντικός της Νότιγχαμ έδιωξε. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκερέρο έπιασε το σουτ κι έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πολύ καλή αμυντική προσέγγιση του Ολυμπιακού στο ματς δεν άφησε χώρους στους παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ, που έδειξε μπλοκαρισμένη και ανήμπορη να απειλήσει τα καρέ του Σα και στην επανάληψη. Την ίδια στιγμή, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τις αλλαγές (ο Καμαρά στη θέση του Μπουχαλάκη).

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη βροχή να κάνει την εμφάνιση της και την Νότιγχαμ να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 55′ (ο Σα έδιωξε δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Ντόουσον). Ο Ποντένσε είχε πιο ενεργό ρόλο στην επανάληψη, παίρνοντας πάνω του αρκετές προσπάθειες. Την ίδια ώρα στην άμυνα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε και αυτός τις στιγμές του, για να δείξει πως μπορεί να αποτελέσει μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Νότιγχαμ να κάνει αρκετές αλλαγές, να πιέζει ψηλά και να κάνει αρκετά φάουλ. Αρκετές αλλαγές έκανε και ο Πέδρο Μαρτίνς, δοκιμάζοντας αρκετούς παίκτες. Στο 78′ ο Σα δικαιολόγησε και πάλι την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας σε κόρνερ το σουτ του Λόλει. Η φάση αυτή “ξύπνησε τον Ολυμπιακό, που μέχρι τέλους πίεσε για να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο πορτιέρε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα (84′ Τζολάκης), Ελαμπντελαουί (72′ Τοροσίδης), Σεμέδο (72′ Μπα), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (78′ Κούτρης), Γκιλιέρμε (81′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46′ Καμαρά), Ποντένσε (81′ Ντουρμισάι), Βαλμπουένα (78′ Ραντζέλοβιτς), Γιώργος Μασούρας (67′ Μπρούνο), Γκερέρο (67′ Ελ Αραμπί)

Νοότιγχαμ Φόρεστ: Μούριτς (46′ Παντιλίμον), Κας, Ρόμπινσον, Γουόραλ, Ντόσον, Γουότσον, Σιλβα (46′ Αμεόμπι), Όσμπορν, Λόλεϊ, Αντόμα (46′ Άπια), Γκράμπαν


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ